»Det er et slag i ansigtet på ofrene.«

Sådan lyder det fra bistandsadvokat Lisa Bloom, som repræsenterer fem af de kvinder, som har anklaget rigmanden Jeffrey Epstein for seksuelle overgreb.

Kommentaren kommer efter, at statsadvokat Geoffrey Berman mandag på et pressemøde oplyste, at den britiske prins Andrew ikke har samarbejdet med myndighederne i at få efterforsket sagen.

Prinsen er selv belastet af sit tætte venskab med den amerikanske milliardær.

Epstein havde mange indflydelsesrige venner. En af de mest prominente var prins Andrews.
Epstein havde mange indflydelsesrige venner. En af de mest prominente var prins Andrews.
Vis mere

Ikke blot fordi han besøgte finansmanden på tidspunkter og steder, hvor overgrebene angiveligt fandt sted.

Men mest af alt fordi den 36-årige Virginia Roberts Guiffre fastholder, at Epstein og hans veninde Ghislaine Maxwell flere gange tvang hende til at have sex med prinsen. På det tidspunkt var hun blot 17 år.

Prinsen benægter alle anklager og siger, at han aldrig har mødt hende.

Andrew har både i et tv-interview og i en pressemeddelelse fra Buckingham Palace udtalt, at han vil samarbejde med myndighederne om at få sagen opklaret.

Netop derfor vakte meldingen fra Berman mandag stor opsigt.

»På nuværende tidspunkt har prins Andrew leveret nul samarbejde,« sagde han.

Bistandsadvokat Lisa Bloom siger til Sky News, at hun ikke forstår, at Andrew - som selv er far til døtre - ikke har vendt tilbage på de amerikanske myndigheders henvendelser.

»Dette er et slag i ansigtet på ofrene. Hvorfor vil han ikke samarbejde? Hvad forsøger han at skjule? Hvad er han bange for?« spørger hun.

Lisa Bloom er uforstående overfor, hvorfor prinsen ikke står frem og hjælper myndighederne med at komme til bunds i, hvad der er sket.

»Man skulle tror, at Andrew ønskede at gøre det eneste rigtige: Stå frem, vise lederskab og komme til bunds i, hvad der er sket med ikke bare ham, men også Ghislaine Maxwell, som han tilbragte meget tid med,« siger hun til nyhedskanalen.

Endnu har hverken prinsen eller Buckingham Palace kommenteret de seneste meldinger.

Anonyme kilder - angiveligt en person tæt på prins Andrew - siger dog til avisen The Telegraph, at prinsen slet ikke har hørt fra FBI.

Søndag i sidste uge viste den britiske prins Andrew sig for første gang offentligt siden sit katastrofale interview med BBC. Det skete, da han sammen med sin mor, dronning Elizabeth, deltog i en gudstjeneste nær Sandringham.
Søndag i sidste uge viste den britiske prins Andrew sig for første gang offentligt siden sit katastrofale interview med BBC. Det skete, da han sammen med sin mor, dronning Elizabeth, deltog i en gudstjeneste nær Sandringham. Foto: CHRIS RADBURN
Vis mere

»Intet kunne være længere fra sandheden. Andrew er mere end villig til at snakke med FBI, men han er ikke blevet kontaktet af dem endnu,« siger han og fortsætter:

»Han er vred på grund af måden, dette er blevet fremstillet på, og forvirret over, hvorfor det blev udtalt i New York. Det virker som om, at enkelte trækker våben mod ham.«

Sagen har allerede kostet prins Andrew alle hans officielle pligter og protektioner. Det gik helt galt, da han i et interview med BBC forsøgte at forklare sig. Mange mente, at prinsen virkede utroværdig og ikke viste tilstrækkelig empati for ofrene.

Siden har han stort set holdt sig væk fra offentlighedens søgelys. Søndag i sidste uge viste han sig for første gang offentligt siden det famøse interview i efteråret. Det skete, da han sammen med sin mor deltog i søndagsgudstjenesten i en kirke nær Sandringham.