En advarsel og en slet skjult trussel.

Hun er ikke imponeret. Tværtimod ser hun prinsens manglede samarbejde med de amerikanske myndigheder i Epstein-sagen som et tegn på, at han måske er mere involveret i sagen, end først antaget.

Advokaten for flere af de kvinder, der angiveligt som helt unge kvinder eller mindreårige piger er blevet seksuelt misbrugt af den amerikanske rigmand Jeffrey Epstein, mener, at Andrews håndtering af sagen rejser endnu flere spørgsmål om prinsens rolle i skandalen.

Da anklager Geoffrey Berman mandag stod foran den afdøde milliardærs hjem og fortalte et talstærkt presseopbud, at den britiske prins Andrew endnu ikke havde samarbejdet med FBI i sagen, var der særligt én person, der lyttede opmærksomt med.

(Arkivfoto)
(Arkivfoto) Foto: WILL OLIVER
Vis mere

Virginia Roberts - nu med gifte-navnet Giuffre - kvinden, der efter eget udsagn som 17-årige blev tvunget til at have sex med prinsen flere gange og angiveligt fungerede som Epsteins sexslave - blev rasende.

Gennem sin advokat lader hun nu forstå, at hun blot ser prinsens manglende deltagelse som endnu et svigt. Og - antydes det - et tegn på, at prinsen måske har noget at skjule.

»Prins Andrews fortsatte afvisning af at samarbejde med myndighederne efter, at han frivilligt har erkendt, at han var parat til at besvare forespørgsler (fra myndighederne, red.), rejser flere spørgsmål om den rolle, han spillede i den internationale sex-ring, som Jeffrey Epstein og andre drev,« siger Sigrid MCCawley til tv-stationen ITV.

»Prins Andrew burde tage det seriøst, at vi her i landet er overbeviste om, at ingen er hævet over loven,« tilføjer hun.

Epstein havde mange indflydelsesrige venner. En af de mest prominente var prins Andrews.
Epstein havde mange indflydelsesrige venner. En af de mest prominente var prins Andrews.
Vis mere

Sigrid McCawley repræsenterer både Virginia Roberts Giuffre og andre kvinder, der hævder, de er blevet misbrugt af milliardæren Jeffrey Epstein.

Efter prinsens katastrofale interview med BBC i november, hvor han flere gange undsagde Virginia Roberts og direkte nægtede, at han nogensinde har har mødt hende - understregede han, at han ville samarbejde med myndighederne om opklaringen af sagen. Et løfte han gentog i en pressemeddelelse fra Buckingham Palace.

Interviewet var stærkt medvirkende til, at prinsen måtte give afkald på alle sine protektioner og andre officielle pligter.

Virginia Roberts Giuffre har både under vidneafhøringer og i tv-interview i detaljer beskrevet, hvordan hun i begyndelsen af 00'erne havde sex med en stærkt svendede prins.

I sidste uge gav Virginia Giuffre et kontroversielt interview til BBC, som belaster prins Andrew. Nu skriver hun på Twitter, at hun på ingen måde kunne finde på at tage sit eget liv. (Arkivfoto)
I sidste uge gav Virginia Giuffre et kontroversielt interview til BBC, som belaster prins Andrew. Nu skriver hun på Twitter, at hun på ingen måde kunne finde på at tage sit eget liv. (Arkivfoto) Foto: SHANNON STAPLETON
Vis mere

Hun har også et billede af de to sammen, som angiveligt blev taget kort før deres første intime møde. Prinsen hævder, at billedet er fake.

Mandag stod den amerikanske anklager Geoffrey Berman så foran Epsteins residens på Manhattan og proklamerede, at prins Andrew - trods flere forsikringer om det modsatte - også på skrift, endnu ikke var vendt tilbage på myndighederens henvendelser.

»Til dato har prins Andrew leveret nul samarbejde,« lød det.

Jeffrey Epstein var dømt og mistænkt for flere tilfælde af overgreb på helt unge piger og for at stå bag en omfattende pædofil-ring. Han tog sit eget liv i et fængsel i New York i sommeren 2019.