Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er ikke kun Mette Frederiksens spindoktor, Martin Justesen, som har slettet sms'er i den såkaldte minkskandale.

Nu viser det sig, at Mette Frederiksen departementschef, Barbara Bertelsen, også har slettet centrale sms'er fra dagene efter, det kom frem, at regeringen ikke havde lovhjemmel til at aflive alle mink i Danmark.

Det oplyser granskningskommissionen til Politiken.

»Minkkommissionen kan oplyse, at kommissionen ikke har modtaget den omhandlede korrespondance fra Barbara Bertelsen. Statsministeriet har over for kommissionen oplyst, at sms-korrespondancen er slettet«, lyder det i et svar fra kommissionen til Politiken.

I torsdags kom en række sms'er fra Barbara Bertelsen frem i lyset, da de blev fremlagt i Minkkommissionen.

Her fik offentligheden indblik i, hvordan Bertelsen over en hel aften pressede departementschefen i Miljø- og Fødevareministeriet, Henrik Studsgaard, til få hans minister Mogens Jensen til at tage hele skraldet for den ulovlige minkordre.

'Hvornår kommunikerer I og lægger jer ned og ruller jer, som vi vendte ;)' skrev Barbara Bertelsen blandt andet til Studsgaard.

Den eneste grund til, at Barbara Bertelsens sms'er kunne fremlægges i kommissionen, var ifølge Politiken, fordi modtageren af dem ikke har slettet dem.

Tirsdag kunne B.T. afsløre, at Martin Justesen havde slettet sine sms'er fra den periode, hvor minksagen buldrede derudad.

Derfor kunne B.T. ikke få aktindsigt i en central sms-korrespondance mellem Martin Justesen og Søren Andersen, der på det tidspunkt var spindoktor for tidligere fødevareminister Mogens Jensen.

Ifølge mail, som B.T. beskrev sidste år, handler de slettede sms'er om, hvad Mogens Jensen skulle sige til pressen, da det stod klart, at regeringens minkordre var ulovlig.

Siden har Minkkommissionen krævet, at sms'erne fra Mette Frederiksen spindoktor skal genskabes, så kommissionen kan se, hvad der helt præcist er foregået.