Pernille Vermund sætter nu flere ord på dramaet i Nye Borgerlige.

I et nyhedsbrev skriver hun nu, at sagen om Mette Thiesen og hendes kæreste, der ved flere lejligheder har optrådt truende, nu er blevet så alvorlig, at det kan blive nødvendigt for Thiesen at forlade partiet.

»Og jeg kommer ikke til at vige tilbage for at drage den rigtige konklusion – også selvom det i yderste konsekvens vil betyde farvel til et centralt medlem af partiet valgt til Folketinget,« skriver Pernille Vermund i mailen.

Vermund skriver videre, at hun og partiets sekretariatschef har haft et møde med Mette Thiesen om sagen.

»Desværre ville Mette Thiesen ikke selv tage ansvar for truslerne og chikanen mod vores medarbejder, til trods for at hun så passivt til, da medarbejderen den søndag blev truet af hendes kæreste, og til trods for, at de intimiderende beskeder over telefon, som indgik på alle tider af døgnet, blev afsendt fra hendes sociale medie,« skriver Pernille Vermund.

Hun skriver videre, at Mette Thiesen blev stillet tre krav på baggrund af sagerne.

Kæresten måtte ikke møde op til arrangementer, der relaterer sig til Nye Borgerlige. Mette Thiesen skulle undskylde over for den ansatte på hendes og kærestens vegne. Og så skulle hun tage ansvar for, at der igen blev etableret et fungerende samarbejde mellem hende og den ansatte.

»Medarbejderen var parat til at slå en streg i sandet og starte på en frisk. Mette Thiesen har ikke levet op til denne aftale på nogen af de tre punkter,« skriver Pernille Vermund i mailen.

B.T. kunne mandag fortælle, at Mette Thiesens kæreste flere gange har opført sig truende over for en af partiets ansatte. Det udviklede sig fysisk under partiets valgfest, hvor Thiesens kæreste angreb den ansatte.

Den ansatte, som har været udsat for trusler og overfald fra Mette Thiesens kæreste, har selv for år tilbage haft et forhold til Mette Thiesen.

Det ordinære hovedbestyrelsesmøde finder mandag aften klokken 19. Inden det møde finder sted, vil der have været et ekstraordinært møde i partiets forretningsudvalg. Her vil man udarbejde et forslag til, hvordan sagen skal behandles, og det vil blive indstillet til hovedbestyrelsesmødet.

Mette Thiesen fik i alt 4357 personlige stemmer ved folketingsvalget, hvor hun opstillet i Nordsjællands Storkreds. Hendes suppleant til Folketinget, Claus Bruncke, fik i alt 160 personlige stemmer.

Pernille Vermunds brev til Nye Borgerlige om Thiesen-sagen
Pernille Vermunds brev til Nye Borgerlige om Thiesen-sagen
Vis mere