Nye Borgerliges folketingsmedlem Mette Thiesen bliver nu alvorligt belastet af sit parforhold.

Thiesens kæreste har flere gange opført sig truende overfor en af partiets ansatte. Det udviklede sig fysisk til partiets valgfest, hvor Thiesens kæreste angreb den ansatte.

Det erfarer B.T. fra flere centrale kilder i Nye Borgerlige.

Den ansatte, som har været udsat for trusler og overfald fra Mette Thiesens kæreste, har selv for år tilbage haft et forhold til Mette Thiesen. Det er dog ikke klart, om det har noget med  overfaldet og trusler at gøre.

Nye Borgerliges formand Pernille Vermund erkender situationen, da B.T. konfronterer hende.

»Det er desværre korrekt, at Mette Thiesens kæreste flere gange har chikaneret en af vores medarbejdere og opført sig truende,« siger Pernille Vermund og fortsætter:

»Mette har efterfølgende fået at vide, at hun ikke skulle tage ham med, men det er så sket alligevel. Det skete også til vores valgfest, hvor han overfaldt vores medarbejder,« siger Vermund.

B.T. er bekendt med Mette Thiesens kærestes identitet, men har valgt ikke at bringe hans navn, da det ikke har offentlig interesse.

Udover overfaldet til partiets valgfest, så erfarer B.T., at Thiesens kæreste tidligere har opført sig truende ved et besøg på partiets kontorer på Christiansborg.

Mette Thiesens kæreste har, mens han var på Skanderborg Festival, angiveligt også ringet om natten til den pågældende ansatte i Nye Borgerlige med en aggressiv tone.

Ifølge B.T.s oplysninger besøgte Mette Thiesens kæreste partiets kontorer på Christiansborg lige omkring månedsskiftet mellem august og september.

Kilder fortæller, at han går ind på den ansattes kontor, lukker døren og går truende helt op i ansigtet på den ansatte i Nye Borgerlige.

B.T. er bekendt med den pågældende ansattes identitet, men bringer ikke hans navn her. Han ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Thiesens kæreste forklarer angiveligt den ansatte, at han »slet ikke er færdig med ham«, at han »kommer efter ham« og at han »nok skal få ham fyret«.

Herefter forlader han kontoret.

Pernille Vermund holder tale til Nye Borgerlige under valgfesten i tirsdags. Kort tid efter overfalder Mette Thiesens kæreste en medarbejder i Nye Borgerlige og bliver smidt ud fra festen.
Pernille Vermund holder tale til Nye Borgerlige under valgfesten i tirsdags. Kort tid efter overfalder Mette Thiesens kæreste en medarbejder i Nye Borgerlige og bliver smidt ud fra festen. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Til valgfesten tirsdag ankommer Mette Thiesens kæreste ud på aftenen efter Pernille Vermund har holdt sin tale til partiet.

Ifølge flere kilder, som B.T. har talt med angriber Mette Thiesens kæreste umotiveret den ansatte, griber fat i ham og tvinger ham mod jorden. Herefter griber andre personer ind og fører Thiesens kæreste væk fra festen.

TV 2 fik levende billeder derfra umiddelbart efter episoden, hvor Thiesens kæreste kaster en øl ud over en af gæsterne. Gæsten, der blev kastet øl efter, er dog ikke den ansatte i Nye Borgerlige, som kort forinden var blevet overfaldet.

Ifølge B.T.s oplysninger, havde Mette Thiesen fået direkte besked fra Nye Borgerliges ledelse på, at hendes kæreste ikke var velkommen til partiets valgfest eller på Christiansborg.

Alligevel dukkede han op til festen og har angiveligt også besøgt Christiansborg på trods af Nye Borgerliges ønske om det modsatte.

Pernille Vermund, er du utilfreds med den måde, som Mette Thiesen har håndteret denne sag?

Mette Thiesens kæreste har flere gange chikaneret og nu også overfaldet en konkret medarbejder i Nye Borgerlige. Medarbejderen har tidligere været i forhold med Mette Thiesen.
Mette Thiesens kæreste har flere gange chikaneret og nu også overfaldet en konkret medarbejder i Nye Borgerlige. Medarbejderen har tidligere været i forhold med Mette Thiesen. Foto: Emil Helms
Vis mere

»Ja, det er der vist ingen tvivl om. Hvis nu der havde været tale om et enkelt tilfælde, hvor Mette var uden skyld, så havde det været nemmere at håndtere,« siger Pernille Vermund og fortsætter:

»Men efter de tidligere episoder, så havde hun fået besked på ikke at tage sin kæreste med på arbejde. Det gør hun så alligevel og også til valgfesten, hvor han udviser en helt uacceptabel adfærd. Ansvaret for episoden påhviler derfor også Mette,« siger Vermund.

Har du talt med Mette Thiesen om sagen?

»Jeg har udtrykt overfor Mette, at jeg er bekymret over, hvordan vi kan genoptage samarbejdet og i det hele taget udtrykt bekymring for Mettes egen personlige situation,« siger Pernille Vermund.

Vermund ønsker ikke at fortælle, hvordan Mette Thiesen har forholdt sig til den samtale, som de har haft.

Mette Thiesen har sendt en kommentar til sagen på sms.

»Jeg burde i bagklogskabens klare lys ikke have taget min kæreste med i tirsdags. Det var udtryk for dårlig dømmekraft fra min side, det anerkender jeg. Min kærestes opførsel i tirsdags var uacceptabel, og den tager jeg selvfølgelig afstand fra,« skriver hun.

B.T. har desuden fremlagt alle episoderne for Mette Thiesens kæreste, som har sendt en skriftlig kommentar til den seneste episode

»Jeg fortryder det som skete i tirsdags til valgfesten. Det var dumt og skulle aldrig været sket. Og det undskylder jeg også for,« skriver han til B.T.

Det er anden gang, Mette Thiesen bliver irettesat af sin formand inden for kort tid. Det skete også i valgkampen, da B.T.s politiske kommentator, Joachim B. Olsen, i et interview konfronterede Pernille Vermund med skjulte optagelser foretaget af mediet Frihedsbrevet, hvor Mette Thiesen ganske præcist fortalte om, hvordan man omgår partistøttereglerne.

»Hun (Mette Thiesen, red.) taler om noget, hun ikke ved noget om, og taler decideret usandt,« lød det dengang fra Pernille Vermund.