Nye Borgerliges formand Pernille Vermund er vred på sin partikollega Mette Thiesen, som hun mener taler usandt.

Det siger hun i et interview med Joachim B. Olsen, der sendes live på bt.dk fredag formiddag.

Joachim B. Olsen afspiller en bid af Frihedsbrevets optagelse med Mette Thiesen, hvor hun giver udtryk for, at Vermund har modtaget donationer, som er større end 22.200 kroner.

22.200 kroner er det maksimale beløb, man kan overføre til en politiker eller et politisk parti og samtidig være anonym.

»Hvis du vil overføre 50.000, så skal du bare overføre det til en anden konto, hvis du gerne vil være anonym,« siger Mette Thiesen i optagelsen.

»Det har vi også oplevet med Pernille, der er nogle, der vil give større beløb, men fortsat være anonyme. Så får du et andet kontonummer at overføre til,« siger Mette Thiesen i Frihedsbrevets optagelse med hende.

»Hun taler om noget, hun ikke ved noget om, og taler decideret usandt,« siger Pernille Vermund om Mette Thiesen.

Hun afviser, at have modtaget donationer af den størrelse og tilføjer, at hun er vred over Mette Thiesens udtalelser.

»Da det ramte os, blev jeg mildest talt vred. Jeg har ikke talt personligt med Mette endnu, for jeg kan mærke, der lige skal gå noget tid, før jeg kan det,« siger Pernille Vermund og tilføjer:

»Det er voldsomt, og det er ret inkriminerende for at sige det, som det er. Det kommer til at koste nogle kvajebajere, mildest talt.«

Ifølge danske regler er det ikke lovligt for partier og politikere at modtage anonyme donationer, som overstiger 22.200 kroner.

Pernille Vermund siger, at hun har sat partiets revisor i gang med at undersøge, om partiet har overholdt reglerne.

Til Radio4 siger Mette Thiesen fredag eftermiddag, at hun ikke skulle have sagt det, hun har sagt.

»Det, man hører, er, at jeg udtaler mig om noget, jeg ikke har en kæft forstand på. Og det skal man jo generelt lade være med,« siger Mette Thiesen i programmet.

Mette Thiesen bliver herefter spurgt ind til, at hun i Frihedsbrevets historie virker til at have et vist kendskab til reglerne.

»Jeg har ikke noget indblik i Pernilles konto, og det har jeg aldrig haft. Men jeg har da en klar formodning om, at folk har lyst til at donere større beløb til Pernille end til mig. Men altså, jeg tror bare, at man må sige, at jeg udtaler mig om noget, som jeg burde have givet videre,« siger hun.

B.T. har forgæves at få en kommentar fra Mette Thiesen.