Det kan slå endnu større revner i det borgerlige samarbejde, at Inger Støjberg ikke længere er en del af Venstre.

Det er bekymringen fra Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, som ærgrer sig over Inger Støjbergs exit fra Venstre.

»Det kommer ikke som nogen overraskelse for mig, at hun bliver løsgænger. Men der er stadig plads til hende hos Nye Borgerlige. Ingen tvivl om det,« siger Pernille Vermund til B.T.

Det har ikke ligefrem strømmet med rosende ord om Jakob Ellemann-Jensen fra Pernille Vermunds mund, men Støjbergs farvel til Venstre gør muligvis telefonlinjen til Venstre endnu tyndere.

Inger Støjberg (V) og Pernille Vermund (NB) under sidste behandling af forslag til folketingsbeslutning om rigsretstiltale mod den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i Folketingssalen på Christiansborg i København 2. februar 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Inger Støjberg (V) og Pernille Vermund (NB) under sidste behandling af forslag til folketingsbeslutning om rigsretstiltale mod den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i Folketingssalen på Christiansborg i København 2. februar 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Men man kan godt frygte, at det bliver sværere at samarbejde med Venstre, efter Inger (Støjberg, red.) ikke er en del af partiet mere. Hun har virkelig været god til at samle de borgerlige partier i de forhandlinger, hvor hun har deltaget,« siger Vermund.

»På andre områder har samarbejdet i den borgerlige blok haltet lidt. Lad os sige det sådan.«

Torsdag udkom Skive Folkeblad med et større interview med Inger Støjberg, hvor hun fortæller om sit exit fra Venstre.

»Vi står ved begyndelsen til en indvandringsbølge. Og den erkendelse mangler Venstres ledelse. Hvis Venstre igen skal være et stort parti og igen have statsministerposten, så kræver det en stram og troværdig udlændingepolitik. Jeg tror ikke længere, at vi kommer dertil med Jakob Ellemann-Jensen som formand. Jeg tror ikke, han bliver statsminister,« siger Inger Støjberg til Skive Folkeblad.

(ARKIV) Inger Støjberg (V) efter åbent samråd i Folketingets retsudvalg om politiets actioncard i minksagen i Landstingssalen på Christiansborg 3. december 2020. Efter over en måneds betænkningstid har Venstres tidligere næstformand besluttet af forlade partiet. Det skriver Ritzau 4. februar 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) Inger Støjberg (V) efter åbent samråd i Folketingets retsudvalg om politiets actioncard i minksagen i Landstingssalen på Christiansborg 3. december 2020. Efter over en måneds betænkningstid har Venstres tidligere næstformand besluttet af forlade partiet. Det skriver Ritzau 4. februar 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

I samme interview fortæller Støjberg, at hun aldrig har oplevet så dårligt samarbejde i den borgerlige blok gennem de snart 20 år, hun har været folketingspolitiker.

Pernille Vermund, er samarbejdet virkelig så dårligt i den borgerlige blok?

»Nu er jeg ret ny på Christiansborg, så jeg har ikke så meget at sammenligne med. Men på nogle områder kigger Venstre hellere mod Radikale Venstre end mod os borgerlige partier. Det er helt fair, men det fordrer ikke et tæt borgerligt samarbejde,« siger hun.

Vermund henviser blandt andet til et dugfrisk fælles udspil om børns trivsel fra Venstre og Radikale Venstre.

(ARKIV) Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og næstformand Inger Støjberg ved Venstres landsmøde i Herning Kongrescenter 17. november 2019. Inger Støjberg melder sig ud af Venstre og fortsætter som løsgænger i Folketinget. Det siger hun til Skive Folkeblad. Det skriver Ritzau 4. februar 2021. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og næstformand Inger Støjberg ved Venstres landsmøde i Herning Kongrescenter 17. november 2019. Inger Støjberg melder sig ud af Venstre og fortsætter som løsgænger i Folketinget. Det siger hun til Skive Folkeblad. Det skriver Ritzau 4. februar 2021. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere

Bliver det sværere at støtte Venstre og Jakob Ellemann-Jensen som statsministerkandidat, når Inger Støjberg ikke er i partiet længere?

»Vi har hele tiden sagt, at det ikke er givet, at vi støtter Venstres formand som statsministerkandidat. Dét borgerlige parti, som skal kandidere til statsministerposten, skal kunne løse udlændingepolitikken helt fra bunden. Og det mangler Venstre at bevise,« siger Pernille Vermund

Synes du, Venstres ledelse har behandlet Inger Støjberg dårligt, hvis vi ser bort fra rigsretssagen?

»Det skal jeg ikke blande mig i. Det må andre vurdere. Jeg er private venner med Inger, så jeg er ikke helt objektiv på det punkt,« siger Vermund.