Danmark bruger over fire år i alt 450 millioner kroner på udviklingsbistand til de palæstinensiske selvstyreområder. 

Men det skal der sættes en stopper for så hurtigt som overhovedet muligt. 

Sådan lyder det nu fra regeringspartiet Venstre, der dermed bakker op om et forslag stillet af Liberal Alliance om at sløjfe al bistand fra dansk side så hurtigt som overhovedet muligt. 

Det siger Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, nu til B.T. 

»Den bistand skal skæres. Efter de sidste dages handlinger, kan vi ikke længere på nogen måde forsvare at sende penge derned, selvom vi før har gjort det af hensyn til civilbefolkningen dernede,« siger han. 

Ifølge Michael Aastrup Jensen viser krigshandlingerne de seneste dage, at store dele af civilbefolkningen i de palæstinensiske områder har erklæreret deres støtte til terrororganisationen Hamas. 

»Vi kan ikke sende støtte til Gaza, som lige nu bliver holdt i et jerngreb af Hamas. Derfor håber og tror jeg, at Folketingets partier vil være med til at bakke op om, at vi stopper støtten hurtigst muligt,« siger han. 

Det vides endnu ikke, hvorvidt Moderaterne og Socialdemokratiet er enige i at sløjfe bistanden. 

»Men vi vil tage fat i udviklingsminister Dan Jørgensen (S) med det samme, så vi kan få sat gang i processen med at se på, hvordan vi hurtigst muligt kan få stoppet støtten,« siger Michael Aastrup Jensen. 

Nye Borgerlige har tidligere fremsat et forslag i Folketinget om at sløjfe al støtte til Palæstina, og det mener partiet stadig, at man bør gøre. 

Hos Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti og De Konservative er man åbne for at stoppe udviklingsbistanden til de palæstinensiske selvstyreområder så hurtigt som muligt. 

Støtten er på 450 millioner kroner i perioden 2021-2025. 

B.T. arbejder på at få en kommentar fra udviklingsminister Dan Jørgensen. 

Antallet af dødsofre i Israel og Gaza er fortsat med at stige voldsomtDu kan følge situationen minut for minut på vores liveblog.