Lyt til artiklen

Formanden for Nye Borgerlige har i lang tid været under stort pres og må tage en pause efter en hård valgkamp.

Formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, har meldt afbud til Folkemødet på Bornholm.

Det betyder, at der ikke kommer nogen partitale fra hovedscenen på Cirkuspladsen fra Folketingets nyeste parti.

- Jeg har kunnet mærke efter, at vi har været i gang i tre et halv år, at jeg var træt.

- Det har været et hårdt slid. Og når jeg har brugt så meget tid på det politiske har jeg prioriteret arbejdet ved siden af mindre. Og det har kostet på privatøkonomien. Hvilket også tærer, siger Pernille Vermund.

Hun fortæller, at der ikke er tale om klinisk stress eller en længere sygemelding.

- Jeg er relativt god til at mærke de der faresignaler, og jeg har brug for at slå bremsen i.

- Men vi er slet ikke ude i noget alvorligt. Jeg tænker, at når weekenden er ovre, så er jeg "fit for fight" igen, siger Pernille Vermund.

Det betyder altså, at hun ikke deltager i årets Folkemødet, som eller er det første siden partiet er stemt i Folketinget.

- Jeg har brug for at gå nogle lange ture, få trænet og ikke tale med så mange mennesker.

- Og det er jo det stik modsatte af, hvad der sker på Folkemødet, hvor man jo er på lige meget om man så står i toiletkøen, siger Pernille Vermund.

Partiet Nye Borgerlige vil stadig være at finde på Folkemødet, og andre medlemmer og frivillige vil deltage i debatter og arrangementer.

Pernille Vermund skulle have holdt tale fredag.

Nye Borgerlige stillede første gang op til Folketinget ved valget 5. juni. Partiet blev valgt ind med 2,4 procent af stemmerne og har dermed fået fire mandater.

Partiet blev stiftet i efteråret 2015 af Pernille Vermund og Peter Seier Christensen, som begge har en fortid i Det Konservative Folkeparti.

Omtrent et år senere lykkedes det partiet at indsamle det tilstrækkelige antal vælgererklæringer for at kunne stille op til folketingsvalget.

/ritzau/