Det startede med en sms.

Partiformand Pernille Vermund var lige færdig med et hovedbestyrelsesmøde i Nye Borgerlige - som foregik hjemme i huset i Snekkersten - da mobilen bippede.

»Har du tjekket din mail?« skrev kæresten Lars Tvede.

Mangemillionæren, forfatteren og serieiværksætteren Lars Tvede befandt sig som så ofte før på sin lystyacht, der har kajplads i lystbådehavnen i Palma de Mallorca, hvor enorme yachts fra hele verden ligger og duver side om side i en slags fristed for mangemillionærer.

Pernille Vermund, der var fuldstændig uforberedt og troede, der var sket et eller andet akut, ringede ham straks op og sagde:

»Nej, hvad nu?«

»Jeg vil bare sige, at hvis du vil, vil jeg også,« sagde han.

Det forstod hun ikke helt, hvorefter han sagde:

»Hvis du gerne vil forloves, vil jeg også gerne.«

Så sagde Pernille Vermund:

»Sådan kan du altså ikke spørge. Du bliver nødt til at gå helt derud, hvor du ikke ved, om det holder. Og så sige, hvad du selv vil og håbe, at du får ja.«

Og så - i tredje forsøg - mandede han sig op til at spørge hende, om hun ville gifte sig med ham. Heldigvis for ham sagde hun ja.

Lars Tvede, dansk forfatter, serieiværksætter og finansmand, og Pernille Vermund, formand for partiet Nye Borgerlige, er forlovede. Arkivfoto
Lars Tvede, dansk forfatter, serieiværksætter og finansmand, og Pernille Vermund, formand for partiet Nye Borgerlige, er forlovede. Arkivfoto Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Det er godt en måned siden, langdistance frieriet fandt sted, og nu sidder parret i et  af deres yndlingssteder i København, hvor de ynder at flette fingre, når de har tid, cafeen i Glyptoteket, og fortæller historien til B.T.

»Måske var du i virkeligheden usikker på, om jeg ville sige ja,« siger Pernille Vermund og stikker lidt til Lars Tvede, der mumler noget utydeligt.

»Tænk, hvis jeg havde sagt nej. Fuck. Så var det godt, det var i telefonen,« siger Pernille Vermund.

Har du ikke hørt om, at man skal være i samme land og endda gerne i samme lokale, når man frier?

»Jo, det har Pernille gjort mig opmærksom på.« lyder det tørt fra Lars Tvede.

Det er et celebert par, der nu har besluttet at blive gamle sammen. Pernille Vermund er formand for det højreorienterede parti Nye Borgerlige, der har en hårdere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti, og en mere liberal økonomisk politik end Liberal Alliance, og som ifølge mange meningsmålinger har kurs mod Folketinget ved næste valg.

Lars Tvede er serieiværksætter og forfatter til en række bøger, hvor han hylder liberalismen, og han er god for et 'pænt' trecifret millionbeløb, som han holder væk fra danske skattefar i kantonen Zug i Schweiz i en utrolig villa med både udendørs og indendørs swimmingpool til flere hundrede millioner danske kroner.

På mandag er det præcis to år siden, at de to fandt sammen, efter at Pernille Vermund havde været på researchtur i Schweiz, og Lars Tvede for nylig var blevet skilt fra sin kone gennem 30 år, spanske Itziar, som han ellers havde kaldt sit livs bedste investering.

Lars Tvede, dansk forfatter, serieiværksætter, finansmand og Pernille Vermund, formand for partiet Nye Borgerlige. Glyptoteket fredag den 14. september 2018.
Lars Tvede, dansk forfatter, serieiværksætter, finansmand og Pernille Vermund, formand for partiet Nye Borgerlige. Glyptoteket fredag den 14. september 2018. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Forholdet har været stormombrust, og i maj var det en historie, at de begge var blevet single på Facebook og bekræftede, at det var »slut mellem dem«. Savnet af den anden blev dog hurtigt for påtrængende. De fandt sammen igen og for en måned siden, efter en måneds kærlighedsferie i Middelhavet og Danmark, har de besluttet at blive smedet sammen i en kirke i Pernille Vermunds lokalområde efter valget.

Pernille Vermund har fået en ring til at besegle forlovelsen. Den måtte hun dog også selv anskaffe, selv om Lars Tvede betaler regningen.

»Jeg skulle til et møde i St. Kongensgade i København, jeg havde 20 minutter til overs, og der lå en guldsmed. Jeg gik egentlig bare ind for at få målt min finger, men jeg kom ud med en ring med både diamanter og brillanter. Lars havde skrevet til mig, at det er vigtigt, stenen er stor, og ringen er slank. Jeg skrev for sjov til ham, at det er bare et spørgsmål om, at stenen er stor nok,« griner Pernille Vermund.

Hvad tror du, dine vælgere siger til, at din mand ikke betaler skat i Danmark?

»Jeg tror, mine vælgere er enige med mig i, at man skal betale skat i det land, hvor man bor og dermed potentielt belaster,« siger Pernille Vermund.

Parret vil ikke have børn sammen, og de bliver begge boende, hvor de bor nu - hver for sig.

Lars Tvede: »Det er kompliceret for os at være sammen. For det første har Pernille partiet, og det er utroligt tidskrævende. Så har hun tre unge drenge, som er fulde af krudt, og hun holder sig også i form og driver et arkitektfirma. Jeg har også travlt. Siden vi mødtes, har jeg skrevet halvanden bog og stiftet et firma, der har købt sig ind i 11 andre firmaer. Jeg arbejder alle dage i året. Også juleaftensdag, og det gør Pernille også. Sådan er vi skruet sammen.«

»Vi har fundet ud af, at vi ikke må begrænse hinanden. Pernille er en helhed. Hun brænder for mange ting, og det skal hun have plads til. Man taler om medgang og modgang, men der kan også være problemer med tomgang. Vi har ikke tid til at have kedelig tid sammen. Vi bliver boende, hvor vi er, og så sætter vi plads af i kalenderen til noget god tid sammen, hvor vi koncentrerer os om hinanden. Jeg har været 37 dage i Danmark nu, og jeg må højst være her i 90.«

Pernille Vermund: »Måske når vi en dag bliver gamle, kan der ske noget andet.«

Han bliver gammel før dig?

Pernille Vermund: »Det er da ikke sikkert. Se på politikerne. Efter få år er de jo gråhårede. Jeg elsker at være sammen med Lars, men jeg er også meget glad for mit eget hus og min egen have, og jeg har altid tænkt, det er der, jeg vil blive gammel.«

Pernille Vermund har tre teenage-sønner, og Lars Tvede har to voksne døtre.

»De føles som fire,« konstaterer han tørt.

»Jeg har altid gerne villet have mange børn, og det er også min skyld, at jeg har tre børn i dag. Da Lars og jeg mødte hinanden, snakkede vi også lidt om det, men så satte Lars foden ned. Jeg er nok også for gammel,« siger Pernille Vermund, der er 42, mens Lars Tvede er 60.

Hvorfor er det egentlig vigtigt at blive gift, når I bor i hver sit land og ikke skal have børn?

Pernille Vermund: »Vi får jo kontrakt på hinanden. Nu bliver det forpligtende. Selv i hårde tider vil vi blive og kæmpe. Vi har fundet den rigtige.«

Først langt senere fik Pernille Vermund kigget på mailen fra Lars Tvede. Der stod:

»Den sidste måned har været vidunderlig. Jeg ønsker, at vi aldrig mere må have tvivl om hinanden. Ring.«

Han siger selv, han ikke er særligt romantisk anlagt, men helt uden evner i det område er han altså ikke.