Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Dråben, der fik bægeret til at flyde over, var, at diskussionen om ordførerskaberne ikke kunne holdes internt.«

Sådan lyder det fredag morgen fra Kristian Thulesen Dahl til Radio4 som et ret så afgørende argument for, at han ikke genopstiller ved næste valg.

Men han har selv gjort præcis, hvad den tidligere DF-formand nu kritiserer den nuværende formand Morten Messerschmidt for.

Allerede i starten af april sagde Kristian Thulesen Dahl, at han internt i partiet var blevet bedt om at få et ekstra ordførerskab.

»Jeg har gjort det klart, at når vi kommer til partiets sommergruppemødet i august, så tager jeg flere ordførerskaber. Jeg vil gerne tage mit slæb i gruppen,« sagde Kristian Thulesen Dahl 2. april til B.T., og tilføjede:

»Ud over, at jeg fortsætter som forsvarsordfører, så er der et konkret ønske om, at jeg også bliver skatteordfører. Det er jeg åben for.«

Altså har han selv sagt offentligt, hvad han nu kritiserer ledelsen af Dansk Folkeparti for »ikke at holde internt«.

I samme interview med B.T. 2. april sagde Thulesen Dahl i øvrigt, at han ikke har tænkt sig at stoppe i Dansk Folkeparti.

»Jeg bliver i Dansk Folkeparti og kæmper for det parti, jeg selv var med til at stifte for 23 år siden,« sagde han da til B.T.

B.T. forsøger at få kommentar fra Kristian Thulesen Dahl selv og DF-formand Morten Messerschmidt.

Andre læser også