Interne stridigheder. Beskyldninger frem og tilbage i pressen. Og trusler mod formandens linje.

Der har været usædvanlig meget dramatik i kulissen hos Dansk Folkeparti i løbet af sommeren – men nu sætter formand Kristian Thulesen Dahl foden ned.

Forud for weekendens med spænding imødesete – og potentielt højspændte – årsmøde kommer han med en klar advarsel til uromagerne.

»Vi bør bruge årsmødet til at trække en streg i sandet,« siger Thulesen Dahl til DR P1 Morgen.

»Nu må det være slut,« tilføjer han senere i samme interview om de mange offentlige stridigheder i partiet.

Stridigheder, hvor der både er sat spørgsmålstegn ved Thulesen Dahl og hans politik.

Flere prominente lokalpolitikere mener ikke, at han er den rette til at stå i spidsen for Dansk Folkeparti, som har været i krise siden det store valgnederlag i 2019. De peger i stedet på partiets grand old woman; Pia Kjærsgaard.

DF-profilen Martin Henriksen – som sidder i partiets hovedbestyrelse og tidligere har været udlændingeordfører – har åbent kritiseret partiets linje i netop udlændingepolitikken, som efter hans mening bør være hårdere.

Det blev startskuddet til et offentligt slagsmål mellem Martin Henriksen og to andre medlemmer af hovedbestyrelsen, Peter Kofod og Anders Vistisen, som Henriksen har beskyldt for at prøve at banke ham på plads, fordi de ønsker at fortsætte den nuværende linje i partiet.

Virakken førte til, at Kristian Thulesen Dahl og stifter Pia Kjærsgaard tidligere i september offentligt satte foden ned. Førstnævnte sagde, at der er nogle få, som skal lære at holde tingene internt.

Thulesen Dahl har ellers flere gange udtalt, at det efter hans mening har været på sin plads, at medlemmerne har diskuteret partiets politik og luftet frustrationer efter valgnederlaget i 2019, men med blot to måneder til kommunalvalget gør formanden det soleklart, at det skal være slut med offentlige slagsmål.

Det er ikke hans eneste krystalklare besked til uromagerne på de indre rækker.

Direkte adspurgt om, hvorvidt Thulsens Dahl ser sig selv som formand også ved næste årsmøde i 2022, lyder svaret prompte, at »ja, det er min klare ambition.«

Dansk Folkepartis årsmøde finder sted i weekenden i Herning Kongrescenter. Kristian Thulesen Dahl går selv på talerstolen lørdag.