Der er normalt rift om de lokale borgeres opmærksomhed og stemmer i ugerne op til kommunalvalget, men for en kandidat i Haderslev Kommune er det faktisk lige omvendt.

Kim Koch, der stiller op for De Konservative, opfordrede nemlig i går i et Facebook-opslag til ikke at stemme på ham.

Han har simpelthen fortrudt sin kandidatur, efter det var for sent at trække sig, og det skyldes, at han for travlt med sit civile erhverv.

»Hele restaurationsbranchen har oplevet et boom. Og der er ikke rigtig nogen inden for branchen, der ved, hvornår det boom stopper,« siger han til B.T.

Kim Koch forpagter til daglig Haderslev Golfrestaurant, og her er der i kølvandet på ophævelsen af restriktioner opstået en stor efterspørgsel i hans branche.

Derfor føler han ikke længere, at der er tid til også at besidde en eventuel post i det lokale byråd:

»Jeg har den holdning, at hvis man siger A, så må man også sige B. Jeg kan ikke komme derind og så ikke komme til møder, fordi jeg har for travlt. Så er det bedre at få det gjort nu.«

Han havde ellers set frem mod kommunalvalget i håb om at få indflydelse. I 2017 fik han 200 personlige stemmer i kommunen, men dengang var det ikke nok til at komme i byrådet.

Nu må han indse, at det heller ikke bliver i denne omgang:

»Jeg har simpelthen sagt ja til for meget, så jeg har skullet mærke efter. Jeg er også trådt ud af en bestyrelsespost i fritiden,« siger han og fortsætter:

»Jeg har drevet restauranten i 13 år. Det er mit hjerteblod og min forretning. Og i øjeblikket er det som golfrestauratør ikke foreneligt med at være politiker.«

Da der var deadline for indlevering af kandidatlister til kommunalvalget i september, er det derfor ikke længere muligt at trække sig. Hans navn kommer til at stå på stemmesedlen, når der skal stemmes til november.

Derfor fører han ikke længere kampagne for sig selv, men forsøger i stedet at tale de øvrige kandidaters sag. Men situationen ærgrer ham:

»Det er da træls. Men jeg kan ikke forhindre det. Det, at jeg er Haderslev-dreng, så folk nok kender mig, at der ikke kommer valgplakater, og at der har været skriv om det, gør, at jeg nok tror, det skal gå.«