Der er nu kun ét medlem af Dansk Folkeparti hjemme hos familien Henriksen i Stevns.

Martin Henriksens kone, Lea Berg Henriksen, har nemlig forladt partiet, efter Morten Messerschmidt søndag tog sejren i formandskampen mod Martin Henriksen og Merete Dea Larsen.

Det har B.T. fået bekræftet fra flere kilder i Dansk Folkeparti.

B.T. arbejder på at få en kommentar til udmeldelsen fra Lea Berg Henriksen, men hun er hverken vendt tilbage på B.T.s opkald eller sms'er.

Lea Berg Henriksen var indtil mandag lokalformand i Dansk Folkepartis afdeling i Stevns på Sydsjælland.

Men sejren til rivalen Messerschmidt blev altså dråben for Lea Berg Henriksen.

Tirsdag morgen er hendes navn fjernet fra lokalbestyrelsens hjemmeside, og i stedet står Nichlas Nymann nu til at være formand for lokalforeningen på Stevns.

Lokalforeningen i Stevns har efter den pludselige udmeldelse kaldt tropperne til ekstraordinær generalforsamling, hvor en ny lokalformand skal vælges.

Martin Henriksen og hustruen Lea Berg Henriksen til DFs ekstraordinære årsmøde (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Martin Henriksen og hustruen Lea Berg Henriksen til DFs ekstraordinære årsmøde (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Tidligt tirsdag morgen meddelte Martin Henriksen, at han ikke genopstiller som folketingskandidat, efter han tabte formandsvalget til Morten Messerschmidt.

»Jeg kan ikke stille op til Folketinget, som tingene er nu,« siger han til TV 2 Øst.

Beslutningen er en konsekvens af hans manglende tillid til den nye formand Morten Messerschmidt, forklarer han til tv-stationen.

»Det ville være en anelse for falsk. Som folketingskandidat og som folketingsmedlem skal man til enhver tid kunne forsvare formanden i stort og småt. Det kan jeg simpelthen ikke få mig selv til, og det bliver jeg nødt til at tage konsekvensen af,« siger Martin Henriksen.

Andre læser også