Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han har været folketingsmedlem for flere forskellige partier. Han er partistifter, tidligere minister og løsgænger.

Nu bliver 44-årige Simon Emil Ammitzbøll-Bille også virksomhedsejer og direktør.

Det skriver Finans.

I efteråret 2020 lagde han sit eget politiske projekt Fremad i graven, og i sommer afslørede han, at han forlader Folketinget ved næste valg.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille på folketingets talerstol under debatten forleden om, hvorvidt Inger Støjberg stadig var værdig til at sidde i folketinget.
Simon Emil Ammitzbøll-Bille på folketingets talerstol under debatten forleden om, hvorvidt Inger Støjberg stadig var værdig til at sidde i folketinget. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Dengang forlød der dog intet om, hvad fremtiden skulle bringe for den tidligere MFer for både De Radikale og Liberal Alliance.

Nu skriver erhvervsmediet, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille har startet en virksomhed med sin hustru, Kristine Rishøj Ammitzbøll-Bille.

Parret har oprettet firmaet New Old Media ApS, hvor de hver ejer 50 procent, og hvor Simon Emil Ammitzbøl-Bille bliver direktør.

Det fremgår af Det Centrale Virksomhedsregister (CVR).

Virksomheden er ifølge den tidligere økonomi- og indenrigsminister først ved at tage form, men den kommer til at arbejde med formidling af aktuel og historisk dansk og international politik.

»Jeg har indsigt i en masse ting og har været i en masse rum, som jeg måske kan gøre folk klogere på, hvordan fungerer. Jeg har også en masse kilder, som jeg kender godt, og som jeg kan få til at fortælle ting, de ikke har fortalt før,« siger han til Finans.

I sommer fortalte politikeren til Altinget, at beslutningen om at forlade politik havde været både lang og svær.

»Allerede da vi nedlagde partiet Fremad, tænkte jeg, at nu var det nok også ved at være tid. Men sådan en beslutning skal man ikke bare træffe. Det skal man lige lade bundfælde sig.«

Det næste valg til Folketinget skal senest holdes i juni 2023.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har været medlem af Folketinget siden 2005, hvor han blev valgt for De Radikale.

Størstedelen af tiden på Christiansborg er dog blevet brugt som folketingsmedlem for Liberal Alliance fra 2009 til 2019, hvilket også gav ham pladsen som økonomi- og indenrigsminister i VLAK-regeringen.

I november 2019 offentliggjorde Ammitzbøll-Bille sammen med Christina Egelund det borgerligt-humanistiske parti Fremad, der blev hans fjerde parti. Knap et år efter lagde de planerne på hylden.

Ammitzbøll-Bille har desuden repræsenteret Borgerligt Centrum.

Han og hustruen har – ud over den nyfødte virksomhedsbaby – og to små piger sammen.

Andre læser også