Lars Løkke Rasmussen løber med meget opmærksomhed i de sidste timer før starten på valgdagen på grund af sin seneste snak om samarbejde over midten.

Men den sidste måling fra YouGov, før folk afgiver deres stemme i morgen, viser, at et mirakel måske ikke engang er nok for, at han kan beholde statsminister-posten.

Forskellen mellem den røde og blå blok er 95 mandater mod 80 mandater.

Den valgansvarlige samt kommunikationschefen for YouGov, Lars Gylling, har svært ved at se, at resultatet ændrer sig på valgdagen.

»Målingen viser fortsat et stort forspring til rød blok og dermed også en rig mulighed for, at Danmark skal have en ny statsminister, når valget er slut,« forklarer Lars Gylling.

Hvis man skærer meningsmålingen skarpt, så viser den stort set det samme, som den har vist gennem det meste af valgkampen.

Der har ikke været de store udfald. Faktisk har Lars Gylling kun fundet to punkter, hvor der har været nogle markante udfald.

»Meningsmålingerne har siden den 7. maj været umådelig stabile. De to blokke har været forholdsvis uændret gennem hele valgkampen,« siger han.

»Men der er to ting, som jeg især har lagt mærke til. Det ene er det sving, som vi så efter hele EU-valget og sagen om Karsten Hønge, der kostede SF rigtig meget. Det virker dog som om, at de har taget toppen af det fald nu.«

»Den anden ting er Dansk Folkeparti. De har været rigtig langt tilbage. Helt nede omkring otte procent. Men er nu kommet tilbage på omkring, hvad de var, da valgkampen startede,« lyder det fra Lars Gylling.

Han har haft fat i YouGovs historiebøger, og Lars Gylling har set, at der har været partier, som er blevet undervurderet i målinger i forhold til resultatet på valgdagen.

Det kan ske igen denne gang, men han ser det som urealistisk, at det vil være så markant, at det får indflydelse på, hvem der sidder på statsministerpladsen.

»I 2011 undervurderede vi Venstre, og i 2015 var det Dansk Folkeparti, som blev undervurderet.«

»Vi husker det stadig som meget markante ændringer i både 2011 og 2015, men sådan et resultat er slet ikke nok til at ændre billedet ved dette valg.«

Lars Gylling påpeger dog, at en valgdebat som den på TV 2 i aften kan få indflydelse på resultatet og giver meningsmålingerne en mindre usikkerhed.

»Jeg føler mig helt overbevist om, at en del af undervurderingen af Venstre i 2011 var på grund af den sidste partilederdebat, hvor han han talte om sine egne forældre. Om sin mor, der døde fordi hun blev sendt fra sygehus til sygehus og om sin far, der kæmpede med prostatakræft. Den ramte folket.«

Der var også en tendens i meningsmålinger til, at man undervurderede Venstre ved Europa-Parlamentsvalget for halvanden uge siden.

Og med tanke på undervurderingen i 2011 har man hos YouGov også lidt fokus på debatten i aften, men det burde ikke ændre, at Mette Frederiksen bliver statsminister.

»Der skal ske noget fuldstændig mageløst i aftenens debat for at ændre på resultatet.«

»Lars Løkke Rasmussens markante udspil i dag bliver der formentlig fulgt op på i debatten, men jeg ser det stadig som usandsynligt, at det skulle påvirke det endelige resultat i en voldsom grad.«