Jacob Mark fra SF er ikke i tvivl. Moderaternes kulturordfører Jon Stephensen bør gå af, hvis han har forfalsket en underskrift.

»Hvis det er sandt, så kan man jo ikke blive i politik. Det er svært at forestille sig, fordi så er det jo dybt alvorligt,« siger Jacob Mark i Jyllands-Postens podcast 'Under Gulvtæppet'.

Jon Stephensen er under anklage for at have forfalsket en underskrift, da han var ansat som teaterdirektør på teateret Aveny-T tilbage i juni 2017.

Her skulle han angiveligt have forfalsket bestyrelsesmedlem i Aveny-T Jakob Høyers underskrift på et dokument, der skulle sendes til Frederiksberg Kommune.

SFs Jacob Mark mener, at Jon Stephensen bør gå af, hvis han har forfalsket en underskrift.
SFs Jacob Mark mener, at Jon Stephensen bør gå af, hvis han har forfalsket en underskrift. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Det meldte Aveny-Ts bestyrelsesformand, Henning Dyremose, ud i februar.

En anklage, som Jon Stephensen flere gange har afvist, og som han har krævet 100.000 i erstatning for i et injuriesøgsmål.

Men efter Børsen offentliggjorde en lydfil, der angiveligt skulle være af Jon Stephensen, der skriver under i en anden persons navn, og efter at B.T. har fået grafologer til at vurdere den pågældende underskrift, har presset på Jon Stephensen været tiltagende.

Sagen om den falske underskrift er endnu ikke politianmeldt, men ifølge Sten Schaumburg-Müller, professor ved Juridisk Institut på SDU, er beviserne nu så stærke, at det burde udløse en straffesag.

Ifølge grafolog Per F. Andersen er den øverste underskrift forfalsket. Det viser en sammenligning med Jakob Høyers andre underskrifter.
Ifølge grafolog Per F. Andersen er den øverste underskrift forfalsket. Det viser en sammenligning med Jakob Høyers andre underskrifter.
Vis mere

»Det er domstolene, som i sidste ende skal vurdere beviserne, men hvis jeg var politifuldmægtig og sad med sagen, så ville jeg nok anbefale, at man indledte en straffesag. De foreliggende beviser giver mistanke om, at der er begået noget strafbart,« sagde Sten Schaumburg-Müller til B.T.

B.T. arbejder på at få en kommentar fra Jon Stephensen.