Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Torsdag formiddag meldte Aalborg Kommune i en mail, at borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) er sygemeldt med stress.

Beskeden kom bag på Konservatives Morten Thiessen (K).

»Jeg tror ikke, nogen havde set den komme, men det er ikke, fordi jeg ikke har forståelse for det,« siger politikeren, der også er børne- og undervisningsrådmand, der forklarer:

»Han har været under hårdt pres. Det er aldrig sjovt at gå tilbage ved et valg og slet ikke så meget, som det skete her. Det skaber altid ufred, formentlig også internt, når man skal til at afgive magt.«

Ved det seneste kommunalvalg 16. november 2021 fik Thomas Kastrup-Larsen halveret sit personlige stemmetal.

Samtidig led Socialdemokratiet under et umådelig hårdt valg, og magten, der måtte afgives, var hele fem socialdemokratiske mandater i byrådet.

»Derudover ligger der også det i det politiske spil, at vi også selv har været med til at læsse på det bål. Sådan er det jo i politik, desværre. Vi er jo politiske modstandere og hjælper jo ikke altid hinanden, det ligger lidt i sagens natur,« afgiver Morten Thiessen (K) som endnu en forklaring på borgmesterens pres, og tilføjer:

»Men alle, der har været i politik i noget tid ved, at det slider. Så det er måske ikke den store overraskelse.«

Derfor får den sygemeldte borgmester også en kærlig tanke med på vejen af sin politiske modstander.

»Jeg ønsker ham god bedring. Enhver, der bliver ramt af stress, eller er vidne til det, ved, at det ikke er noget at spøge med. Så vi håber, han bliver hurtigt rask igen.«

Gruppeformand for Socialdemokratiet i Aalborg Kommune, Lasse Frimand Jensen, er også fuldt forstående over for meldingen.

»Vi har stor respekt for, at Thomas tager en sygemelding. Han er ikke den første, og det har vi som kollegaer stor sympati for, og vi bakker op. Når man er kollegaer, får man også et venskab, og som venner er vi kede af det.«

Onsdag kunne mediet Frihedsbrevet fortælle, at Thomas Kastrup-Larsen sendte 100.000 skattekroner til byggekongen Jesper Skovsgaard op til kommunalvalget i 2017, og at Jesper Skovsgaard derefter sendte 50.000 tilbage anonymt.

Har sygemeldingen noget med dækningen i Frihedsbrevet at gøre?

»Thomas er blevet sygemeldt, og det er det, vi forholder os til. Vi forholder os til, at han har brug for ro. Og det er vores fornemmeste opgave at give ham den ro,« svarer politikeren.

1. viceborgmester i Aalborg Kommune Helle Frederiksen overtager indtil videre de nødvendige funktioner. Til det siger gruppeformanden:

»Det, synes jeg, er godt. Hun er jo 1. viceborgmester. Hun har også været inde og vikariere for Henning G. Jensen i sin tid, så det er vi helt trygge ved.«

Andre læser også