Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, blev tirsdag middag smidt ud P1-programmet 'P1 Debat'.

Det bekræfter han over for B.T.

»Jeg blev bedt om at svare på, hvad jeg mener om de unge klimaaktivister uden for Folketinget. Der sagde jeg, at jeg syntes, de skulle gå hjem og passe deres skole,« siger Morten Messerschmidt til B.T.

»Så fik jeg at vide, at de ville lukke for min mikrofon. Så gik jeg,« siger Morten Messerschmidt.

Dansk Folkepartis næstformand og klimaordfører havde forinden også kaldt de klimademonstrerende unge uden for Christiansborg for »børnehave« og »noget pjat«, ligesom han ikke mente, de unge klimademonstranter skulle udtrykke sig demokratisk, før de var fyldt 18 og havde fået stemmeret.

Til sidst slukkede vært Gitte Hansen for Messerschmidts mikrofon, efter han gav udtryk for, at demonstranterne blot råbte »det, de har fået uddelt i en pamflet fra Greenpeace«.

Radiovært Iben Marie Zeuthen hørte optrinnet. Hun beskriver det på Instagram:

'Jeg mangler ord. Det voldsomste i radioen i mange år. Morgen Messerschmidt blev smidt ud af studiet efter 2 minutter. Med rette,' slår hun fast.

Til B.T. kalder Morten Messerschnidt hele programmet, som var med Gitte Hansen i P1 Debat, for mærkeligt:

»Det hele var et meget mærkeligt setup. Jeg stod og lyttede til Jesper Petersen (S) og Sofie Carsten Nielsen (RV) i 10 minutter, og så fik jeg lov til at tale i fem minutter. Det var et meget mærkeligt format.«

»De skal lade være med at spørge mig, hvad jeg mener om børn, der demonstrerer. Og jeg må åbenbart heller ikke kalde dem piger, selv om de var meget unge,« siger Morten Messerschmidt.

Programchef på 'P1 Debat', Jakob Sloma Damsholt, forklarer i et skriftligt svar til B.T., hvorfor værten Gitte Hansen kunne gøre som hun gjorde.

»Det er værtens opgave at sikre styringen og fremdriften i programmet og at deltagerne diskuterer de relevante emner. Derfor er værten nødt til nogle gange at skære igennem og rykke diskussionen videre,« skriver han.