Lotte Rod tager torsdag aften bladet fra munden og fortæller, hvad der skete for godt et døgn siden under et krisemøde i Den Sorte Diamant i København.

Nu får alle råt for usødet hendes forklaring af, hvad der konkret skete forud for, at Morten Østergaard kort efter klokken 18 onsdag aften måtte møde særdeles brødbetynget op foran den ventende presse og annoncere sin afgang som formand for De Radikale.

»Det var løgnen, der fældede Morten,« skriver Lotte Rod på Facebook.

»I går løj Morten for folketingsgruppen. Han ikke bare fortiede ting - han talte direkte usandt. Og det går ikke. En folketingsgruppe er nødt til at kunne have tillid til sin formand,« skriver hun videre.

Allerede sent onsdag aften kunne B.T. og flere andre medier fortælle på baggrund af kilder til stede ved gruppemødet, at Morten Østergaard til det sidste forsøgte at holde det hemmeligt over for de 16 øvrige i den radikale folketingsgruppe, at det var ham, der for 10 år siden havde placeret sin hånd på Lotte Rods lår.

Først da Lotte Rod ikke længere stiltiende kunne høre på løgnen fra partiformanden og konfronterede ham med hans udsagn, indrømmede partiformanden sin skyld.

Med sin opdatering torsdag bekræfter Lotte Rod den mest centrale del af hændelsesforløbet.

Det radikale folketingsmedlem har desuden et budskab:

»Jeg vil gerne sige noget til jer mænd, der lige nu tænker: Skal man virkelig fyres for at have taget på nogen for længe siden? Nej, det skal man ikke. Man skal give en undskyldning og tage kulturændringen på sig. Det gjorde Morten. Vi talte ud, og jeg tilgav ham. Jeg ville ønske, det var sluttet med det.«

Hun skriver videre:

»Det var løgnen, der fældede Morten. Det vil jeg gerne have, alle tager seriøst. For udover at vi skal derhen, hvor kvinder kan gå til deres ledelse med sexisme og vide, at der bliver fulgt op. Så skal vi også skabe et rum for, at mænd kan stå frem og sige, at de har taget på nogen og er kede af det, uden at det vælter alting. For I mænd, der nu tænker jer om, I er en vigtig del af kulturændringen.«