Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) blev onsdag stillet spørgsmål vedrørende den verserende sag mod kulturordfører Jon Stephensen (M) – og det fik ham op i det røde felt.

Løkke fandt det nemlig forkasteligt, at han blev stillet spørgsmål under et pressemøde, der handlede om fremlæggelse af Ukraine-fonden:

»Bruger du den her lejlighed til at stille det her spørgsmål? Det er perspektivløst og pinligt for dansk presse,« lyder det vredt fra Lars Løkke Rasmussen:

»Jeg synes, I skal til at vågne lidt op. Come on,« tilføjer han.

Lars Løkke Rasmussen blev af B.T. spurgt ind til det civile søgsmål, som er mellem Jon Stephensen og teatret Aveny-T, hvor Stephensen tidligere har været teaterdirektør.

Løkke har flere gange afvist at forholde sig til sagen om Jon Stephensen før efter »retssagen«.

Men der er ikke en decideret straffesag mod Jon Stephensen, der er omvendt et civil injuriesøgsmål på 100.000 kroner, som Jon Stephensen har anlagt.

Så hvordan vil Løkke bruge sagen som rettesnor? Hvis Jon Stephensen ikke får medhold og 100.000 kroner, vil Løkke så betragte ham som dømt? Det ville Lars Løkke Rasmussen ikke svare på.

Det er Aveny-Ts bestyrelsesformand, Henning Dyremose, der har anklaget Jon Stephensen for at have forfalsket en underskrift.

En anklage, som Jon Stephensen flere gange har afvist, og som han har krævet 100.000 kroner i erstatning for i et injuriesøgsmål.

Løkke kritiserede også pressens dagsorden tirsdag, hvor han mente, at pressen gik mere op i Moderaternes gruppemøde og sagen om Jon Stephensen end Ruslands meldinger om Nord Stream.

Du kan se situationen øverst her på siden.

B.T. arbejder stadig på et svar fra udenrigsministeren, og har spurgt Lars Løkke Rasmussen, hvornår han vil stille op og svare på dem.