Jacob Bundsgaard, den ukronede konge af Aarhus, har mildest talt fået et katastrofevalg.Ikke alene går Socialdemokratiet 9% tilbage - med de personlige stemmer optalt, er borgmesteren selv halveret i antallet af personlige stemmer.

Jacob Bundsgaard fik ved valget i 2017 næsten 40.000 personlige stemmer og var dermed den med flest personlige stemmer i hele Danmark.

Denne gang er det dog blevet en kæmpe personlig nedtur for bykongen, der på trods af en borgmesterpost står tilbage som en af valgets helt store tabere.

Han får blot 19.279 stemmer og er dermed halveret i stemmetal.

B.T. fanger ham efter det store nederlag.

»Det følger Socialdemokratiets tilbagegang, jeg kan se, det samme sker i nogle af de andre kommuner. Der er nok at tage fat i og holde snuden i sporet og gøre sig fortjent til aarhusianernes tillid. Det (hans personlige stemmer, red) kan stadig fylde Aarhus Stadion, så det, tænker jeg, er meget godt,« siger Bundsgaard om sit personlige valg.

Der er jo langt til de 40.000 stemmer ved sidste valg, hvad skyldes det?

»Socialdemokratiet er gået tilbage,« siger Jacob Bundsgaard og forholder sig dermed ikke til, om det er hans egen kampagne, der er fejlet.

Så du tænker ikke, det er personligt i forhold til dig?

»Nej, det er, fordi Socialdemokratiet er gået tilbage, så får vi færre stemmer.«

Så det har intet at gøre med din egen kampagne for eksempel?

»Nej, vi er ikke færdige med at analysere på det, det kommer vi til,« afsluttede Jacob Bundsgaard, inden han gik væk fra journalisterne.

Tidligt onsdag morgen underskrev borgmester Jacob Bundsgaard sammen med SF, Radikale Ventre og Enhedslisten en ny konstitueringsaftale, der endnu en gang gjorde ham til borgmester.

Det var på trods af en stor vælgerlussing til Socialdemokratiet ved valget tirsdag, hvor partiet gik hele 9 % tilbage.

Herefter fordeler topkandidaterne i Aarhus Kommune sig således:

Den anden mest populære kandidat, blev valgets helt store vinder Steen Stavnsbo fra Det Konservative Folkeparti. Han får 6.710 stemmer.

Herefter følger Thomas Medom fra SF, der får 5490 stemmer.

På fjerdepladsen kommer enhedslistens spidskandidat Laura Bryhl med 4.865 stemmer.

Og som den femte mest populære kommer Socialdemokratiets kronprins, Anders Winnerskjold med 4.865 stemmer.

Opdateres...