Det blev for meget for De Radikales Jens Rohde, da han torsdag medvirkede i DR-programmet 'Tal til mig' med Iben Maria Zeuthen.

Her kunne den erfarne politiker nemlig ikke lægge skjul på, at det seneste døgns strabadser i hans parti har tæret på ham.

For selv om radioprogrammet egentlig handler om tro, kunne værten Iben Maria Zeuthen ikke undgå at spørge ind til den sitaution, som De Radikale i øjeblikket står i, efter partiets nu tidligere formand Morten Østergaard onsdag måtte trække sig som følge af en 10 år gammel sexisme-sag.

»Det er ikke mig, der skal sidde her og være ked af det, men det er jeg sgu. Alle har tabt på det her. Jeg har selv været en spiller i det, fordi jeg har forlangt nogle principielle svar. Men det, der står tilbage, er, at alle har tabt,« lød det fra Jens Rohde, inden han brød sammen og måtte holde en pause.

Pausen bliver efter nogle sekunder afbrudt af værten Iben Maria Zeuthen, der spørger: Når du bliver ked af, hvad er det, du bliver ked af det over?

»Det hele. Argh, undskyld. Man kan ikke sige noget rigtigt i det her, og derfor giver det næsten ikke mening at sige noget.«

Efter Morten Østergaard onsdag trak sig som leder for partiet, skulle der findes en ny formand. Det foregik ved kampvalg mellem Sofie Carsten Nielsen og Martin Lidegaard.

Sidstnævnte vandt med stemmerne 12 mod 4, hvoraf Jens Rohde var en af de fire, der stemte på Martin Lidegaard.

Dermed er Sofie Carsten Nielsen ny leder af partiet. Og hun brugte dagens åbningsdebat i Folketinget til at sende en opfordring til de andre partier.

»Vi skal sexismen i Danmark til livs. Rigtig grundigt. Det har Morten Østergaard betalt prisen for. Jeg forstår godt, at nogle kan synes, at det er meget voldsomme konsekvenser for én hånd på ét lår for 10 år siden. Men vi vil have gjort op med en rådden kultur ikke bare på Christiansborg, men i hele det danske samfund,« lød det.