Efter rigsretssagen vil Inger Støjberg danne en "folkeklub" annoncerer hun på ny hjemmeside.

Den tidligere næstformand i Venstre Inger Støjberg, der sidste år meldte sig ud af partiet, har oprettet en ny hjemmeside, hvor hun vil opdatere fra rigsretssagen mod hende set fra hendes vinkel.

Det kommer dog til at kræve, at man tegner et abonnement, som skal gå til produktionen af artikler og videoer. Det fremgår ikke, hvem der producerer de artikler og videoer.

Den tidligere minister har løftet sløret for hjemmesiden tirsdag.

Det er muligt at købe abonnement på et års adgang, selv om rigsretssagen er sat til at være færdig inden jul.

Ifølge Inger Støjbergs opslag er det tanken, at hjemmesiden med tiden skal udvikle sig til en "folkeklub". Køb af abonnement vil også give adgang til at tale med Inger Støjberg på udvalgte tidspunkter.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne så, at Rigsretssagen blev helt åben og dermed sendt på tv, så enhver med interesse i sagen kan høre, hvad der bliver sagt, men det ønskede flertallet i Folketinget ikke, skriver Støjberg på Facebook.

- Derfor kan du nu blive medlem, så du kan følge med. Jeg åbner kort sagt mest muligt for, hvad der sker.

På hjemmesiden ligger en række videoer om forskellige emner samt "Stort interview om Rigsretten".

Desuden skriver Inger Støjberg:

- Jeg kommer aldrig til at ændre mine holdninger. Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at passe på Danmark. Hvis du deler mine holdninger og vil være med til at sikre, at Danmark bliver ved med at være dansk, så opret en bruger her.

Som sine mærkesager lister Inger Støjberg, at "stoppe islams indflydelse", skabe mere balance mellem by og land samt at passe på klimaet, men "aldrig på bekostning af landbruget og erhvervslivet".

Tidligere formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, der også meldte sig ud af partiet, startede efterfølgende hjemmesiden "larsloekke.dk", hvor han ligeledes inviterede til politisk samtale.

Det er endt i partiet Moderaterne, der søger underskriftsindsamlinger for at blive opstillingsberettigede til Folketinget.

/ritzau/