Der var lutter positive reaktioner, da den nykårede formand for de konservative, Søren Pape, præsenterede sin nye kæreste, den 29-årige  Josue Medina Vasquez fra den Dominikanske Republik, til den store festmiddag på landsrådsmødet lørdag aften.

Selv om Søren Pape nu står i spidsen får et parti, der har udvist stor splittelse på netop spørgsmålet om homoseksuelles rettigheder, fik hans kæreste, Josue Medina Vasquez, en varm velkomst til landsrådsmødet. Sådan vil det næppe gå den modsatte vej, hvis 42-årige Søren Pape skal vises frem i Josue Medina Vasquez’ hjemland, hvor hans farbror er selveste landets præsident, Danilo Medina. I hvert fald, hvis han skal introduceres som Josues kæreste. I den Dominikanske Republik er homoseksualitet nemlig et kæmpe tabu og absolut ikke velset.

Læs ogs: Søren Pape: Sådan mødte jeg Josue

Det forklarer rapperen Solo Solito, som er født i den Dominikanske Republik og flyttede til Danmark som ung, da hans mor blev dansk gift. Han er stolt af sit land og er personligt selv til det modsatte køn, men går slet ikke ind for den måde, man behandler homoseksuelle på i hans og Josue Medina Vasquez' hjemland.

Holder det skjult
- Du ser ikke homoseksuelle på gaden holde i hånd eller stå og kysse hinanden. Det er slet ikke velset i det offentlige rum at være homoseksuel, og hvis du er, lever du sandsynligvis et dobbeltliv. Internt i familier bliver der heller ikke set godt på det. Man holder det hemmeligt, da folk ellers vil se ned på hele familien. Også selv om vi skriver år 2014, hvor man burde være nået længere, forklarer den 31-årige rapper, der synes, at Josue Medina Vasquez virker 'modig' at stå frem, på trods af de konsekvenser, det kan få i hans hjemland.

Læs også: Nu fortæller Ziegler sin version af formands-opgøret i K

Præsidentens ry
Solo Solitos mor har lige været tilbage og besøge familie i halvanden måned. Og ifølge hende er der ingen, der ved, at en i præsidentens nære familie er homoseksuel, forklarer han.

- Det er ikke noget, man vil tale om, og det kan faktisk skade præsidentens ry, hvis det bliver alment kendt. Min fætter er bodyguard for den tidligere præsident, og han mener også, at det vil skabe røre i systemet, hvis det kom ud. Oven i købet er han sammen med udlænding, der er en kendt politiker i sit land, og så er man jo tvunget til at tage stilling til, om homoseksualitet er ok. Det er virkelig et tabubelagt emne, som ingen ønsker at tage hul på. Først når du nærmest er flyttet ud af landet, kan du stå frem, siger han.

Studeret i New York
Josue Medina Vasquez er trods sin forholdsvis unge alder også en meget international herre. Han driver virksomhed i den Dominikanske Republik, har læst Internationale Studier i New York, hvor hans mor bor og mødte Pape i Bruxelles, hvor de kom til at diskutere politik. Han har desuden spansk statsborgerskab og skal snart til Canada for at arbejde for sit lands ambassade og er som sagt i nær familie med landets præsident, som Solo Solito ikke har noget specielt at sige om. Hverken positivt eller negativt.

Læs også: Få øjeblikke efter rampelyset på scenen: K-formand Pape bragt på glatis

Paradis og korruption

- I mine øjne har man bare en præsident i landet for at have en, og det gælder både Danilo Media og de andre før ham. De lever højt på løftebrud, og der sker ikke rigtigt noget. Veje bliver ikke lavet, de sørger ikke for strøm til landets befolkning, men tager i stedet pengene til sig selv.  Vi har de smukkeste paradisstrande, men hvad turister ikke ser, er at der et par kilometer væk er stor kriminalitet, vold i gaderne og fattigdom, siger han og nævner især politiet som dybt korrupt.

Dog understreger rapperen Solo Solito, at han, trods de åbenlyse problemer, er 'pærestolt' af sine festglade, varme og farvelrige landsmænd. Derfor valgte han at tage tilbage og bo et par år i hovedstaden Santo Domingo, da han var teenager, ligesom han dedikerer sin kommende album med titlen ‘Dominikano’ til sit hjemland.

-------
Fakta om den Dominikanske Republik

- Den Dominikanske Republik er en stat, som udgør to tredjedele af øen Hispaniola i det Caribiske Hav. Landet grænser op til Haiti.
- Landet er kendt for sine smukke paradis-strande med azurblåt hav.
- Indbyggertal: ca. 9,760,000 (2009).
- Hovedstad: Santa Domingo
- Religion: Kristne, romersk katolske
- Arbejdsløshed og kriminalitet i landet er høj
- Præsident Danilo Medina Sánchez blev valgt i 2012 og repræsenterer 'Partido de la - Liberación Dominicana', der har været det ledende parti i landet siden 2004.