Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Meget kan jeg leve med. Coronapas kan jeg ikke leve med.«

Byrådspolitikeren Pernille Bendixen melder sig nu af Dansk Folkeparti, da hun er utilfreds med den nye genåbningsaftale – som hendes nu forhenværende parti er en del af – hvor et coronapas udgør en central del.

Det skriver hun ifølge Fyens Stiftstidende på sin Facebook-profil.

Med hendes udmelding har Dansk Folkeparti ikke længere en repræsentant i Odense Byråd, hvor Pernille Bendixen var valgt ind.

'Jeg har længe været meget kritisk over for restriktionerne i den form, de har. De fleste giver ikke mening for mig og virker ulogiske,' skriver hun videre i sit opslag.

'Nu kommer der et krav om coronapas visse steder. Det er aldeles unødvendigt, man kunne klare det med en test,' tilføjer hun.

Hun forklarer, at hun især er vred over forskelsbehandlingen på de forskellige erhverv:

'Det kan jeg ganske enkelt ikke støtte, og jeg har derfor valgt at melde mig ud af Dansk Folkeparti i dag. Det er en beslutning, jeg er rigtig ked af, men for min egen skyld helt nødvendig,' skriver hun.

Pernille Bendixen – der sad i Folketinget fra 2015 til 2019 for Dansk Folkeparti – overlader sin plads i Odense Byråd til Carsten Sørensen fra 14. april.

I den genåbningsaftale, som et bredt flertal i Folketinget med blandt andet Dansk Folkeparti indgik på Christiansborg sent mandag aften, fremgår det, at coronapasset skal bruges i flere situationer, efterhånden som samfundet genåbner.

Blandt andet vil man skulle bruge det, hvis man vil en tur forbi frisøren, og det samme gør sig gældende, hvis man vil på restaurant, på café eller i biografen.

Andre læser også