Socialdemokraten Bjørn Brandenborg er som det første folketingsmedlem testet positiv for coronavirus.

Det skriver han på Facebook.

- Jeg er testet positiv for corona. Onsdag morgen bemærkede jeg milde symptomer - lidt snotnæse og kriller i halsen. Jeg tog ingen chancer, så jeg tog hjem og arbejdede derfra. I dag har jeg fået svar på min test, og den er positiv, skriver Bjørn Brandenborg.

Bjørn Brandenborg er forskningsordfører og uddannelsesordfører for Socialdemokratiet, ligesom han er formand for Skatteudvalget.

Han bliver væk fra Folketingets åbning tirsdag for at holde sig på den sikre side, skriver han.

- Nu vil jeg slukke telefonen, lægge mig under dynen, og så har jeg ikke yderligere kommentarer. Pas på hinanden og så ses vi på den anden side, skriver Bjørn Brandenborg på Facebook.

Bjørn Brandenborg vil ikke uddybe yderligere, da han ikke synes, der er tale om en "stor historie", og at tusindvis af danskere de seneste måneder er ramt af corona, skriver han.

- Nogle har betalt den højeste pris, skriver Bjørn Brandenborg.

Folketingsmedlemmet skriver, at han har talt med smitteopsporingsenheden hos myndighederne og taget kontakt til sine nære kontakter. Han uddyber ikke, hvem disse er.

Bjørn Brandenborg er det første medlem af Folketinget, der er smittet med coronavirus.

Tidligere under coronakrisen har finansminister Nicolai Wammen (S) haft mistanke om smitte. Testen viste sig dog at være negativ.

Den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut fredag viser, at 536 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn.

/ritzau/