Københavns Kommune kommer nu Folketingets Ombudsmand i forkøbet og beder advokatfirmaet Horten om at undersøge kommunesn tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R).

Det oplyser kommunen til BT.

»Vi har bedt advokatfirmaet Horten, som er kommunens juridiske rådgiver i sagen, vurdere, om de artikler, der har været fremme i medierne i de seneste dage, indeholder nye oplysninger af betydning for Hortens oprindelige vurdering. Vi vil oversende den nye vurdering til Folketingets Ombudsmand som supplement til den redegørelse, som kommunen fremsendte til ombudsmanden den 22. januar 2018,« skriver den administrerende direktør i Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsforvaltning, Bjarne Winge, i en e-mail.

Undersøgelsen kommer i kølvandet på, at BT har kunnet fortælle, at Øens Murerfirma har stået for hovedentreprisen på Anna Mee Allerslevs luksuslejlighed på Østerbrogade. Selvsamme firmas direktør, Jan Elving, er en personlig ven af Anna Mee Allerslev. Som led i hovedentreprisen har Øens Murerfirma betalt regninger for over 25.000 kroner for Anna Mee Allerslev.

Undersøgelsen kommer efter en tidligere udfærdiget undersøgelse af Horten, der slog fast, at Anna Mee Allerslev ikke var inhabil i sagen.

Lørdag meddelte Folketingets Ombudsmand, at han er åben for at vurdere sagen på ny - selv om han stadig ikke har færdigbehandlet den første redegørelse.

»Vi har bedt Københavns Kommune om forskellige redegørelser i komplekset, og det skylder vi et samlet svar på, men det er meget muligt, at vi inden da, er nødt til at bede kommunen om flere data og flere redegørelser af sagen. Det betyder naturligvis, at vi afslutter den, når vi er klar til det. I den forstand har man ikke hørt det sidste til sagen,« sagde Jørgen Steen Sørensen, til Ekstra Bladet.

Hovedpersonen, Anna Mee Allerslev, fastholder, at Øens Murerfirma ikke har stået for hovedentreprisen.

'Fakta er, at der i det omtalte forlig var flere parter involveret, da den pågældende håndværker havde flere anklager. Det er privat, hvordan og hvorfor dette forlig blev udformet, som det gjorde. Men BT kan ikke dokumentere, at Øens Murerfirma uberettiget har betalt nogle regninger for os. Det har de selvfølgelig ikke, og BT kender ikke forliget og kan ikke dokumentere deres grove påstande', skriver hun på sin Facebook-profil.

Anna Mee Allerslev trak sig som borgmester 25. oktober sidste år efter at BT havde afsløret, at hun havde holdt sin bryllypsreception på Københavns Rådhus.

Københavns Kommune.oplyser til BT, at man ikke har yderligere oplysninger til sagen.