'Vores såkaldte ledelse må jo mene, at dette er til gavn for os.'

Sådan lyder det blandt andet i en intern mail, Venstres folketingsmedlem Thomas Danielsen tirsdag aften har sendt til de andre politikere i partiets folketingsgruppe.

Mailen er sendt ud, kort efter Inger Støjberg på Facebook meldte ud, at hun efter ønske fra Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, stopper som næstformand.

Thomas Danielsen starter mailen på denne måde:

'Kære gruppe. Jeg er ked af, at vi brugte julefreden på dette interne slagsmål!,' skriver Thomas Danielsen og tilføjer:

'Jeg var klart af den opfattelse, at gruppen havde truffet den beslutning at holde mund.'

Men som bekendt holdt Venstres politikere slet ikke mund i løbet af tirsdagen.

Blandt andet talte B.T. tirsdag med seks politikere fra folketingsgruppen, der fortalte, at de bakkede op om Jakob Ellemann-Jensen i hans opgør med Inger Støjberg.

'Nu har Venstre slået fast i offentligheden, at vi ikke længere er et parti, der både skal kunne tale til lastvognsmekanikeren i Vestjylland og advokaten på Frederiksberg samtidigt,' skriver Thomas Danielsen.

B.T. er i besiddelse af sur mail sendt fra folketingsmedlemmet Thomas Danielsen til resten Venstres folketingsgruppe tirsdag aften.
B.T. er i besiddelse af sur mail sendt fra folketingsmedlemmet Thomas Danielsen til resten Venstres folketingsgruppe tirsdag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Han slår til sidst fast, at Jakob Ellemann-Jensens beslutning om at fyre Inger Støjberg som næstformand er en beslutning, der rammer den del af folketingsgruppen, der er valgt i det vestjyske.

Thomas Danielsen er selv valgt til Folketinget i Vestjyllands Storkreds.

Præcis samme storkreds som Inger Støjberg.

'Vores såkaldte ledelse må jo mene, at dette er til gavn for os. En beslutning, der hverken er truffet i folketingsgruppens eller lastvognsmekanikerens bagland. Vi må håbe, der er advokater nok på Frederiksberg. Med venlig hilsen Thomas Danielsen, MF,' slutter han mailen.

B.T. har forsøgt at få kommentar fra Thomas Danielsen, men han har hverken svaret telefonopkald eller sms.