Den danske politiker Simon Emil Ammitzbøll (LA) er blevet gift med 34-årige Kristine Rishøj Bille, som han har kendt gennem 15 år.

Det oplyser den 40-årige politiker på sin Facebook-profil.

'Vi kom lige forbi rådhuset i dag. Hr og Fru Ammitzbøll-Bille,' skriver han.

Den gode nyhed kommer kun ganske få uger efter, at parret kunne meddele, at de til foråret venter barn.

'Glad nyhed fra hjemmefronten: Vi bliver en ekstra beboer hjemme hos os, når Kristine og jeg bliver forældre til foråret,' lød det i slutningen af oktober.

40-årige Simon Emil Ammitzbøll offentliggjorde 9. juni i BT, at han var blevet kærester med den 34-årige Kristine Rishøj Bille, efter han i 17 år havde været sammen med sin mand Henning Olsen.

Men kort forinden havde Simon Emil Ammitzbøll mistet Henning Olsen til kræften efter et længere sygdomsforløb. De to havde mødt hinanden i 1998 på en bøssebar i København, og fra den dag var Simon Emil Ammitzbøll ikke i tvivl om, at han var til mænd.

Han havde haft pigekærester, men efter gymnasiet blev det mere og mere klart for ham, at han følte sig mere tiltrukket af mænd. Nu er der så en ganske særlig ung kvinde, der har fået ham omvendt, nemlig Kristine Bille.

»Jeg tror ikke, det er så kompliceret for mig, som det kan være for andre. Fordi det er forelskelsen og kærligheden, som er i centrum. Det kan godt være, at nogen vil dele den slags op i kasser, men så beklager jeg, at jeg ikke er så 'Kvadratisk. Praktisk. God', som en Ritter Sport chokolade,« sagde Simon Emil Ammizbøll til BT i den forbindelse.