Kolleger og kendisser står i kø for at ønske Simon Emil Ammitzbøll (LA) tillykke.

Efter på tragisk vis at have mistet sin mand Henning Olsen, som døde af kræft, er Simon Emil Ammitzbøll nu lykkelig igen. Han har fundet kærligheden på ny, denne gang i sin veninde, den 34-årige Kristine Rishøj Bille.

Det fortalte den 39-årige økonomi-og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll i fredagens BT og fulgte op med et opslag på Facebook, hvor han tilføjede, 'det måske vil overraske', at det er en kvinde.

Nu bliver han overdynget med kærlige beskeder.

Politikeren har fået næsten 400 lykønskninger, heriblandt fra hans mange kolleger på Christiansborg. Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) kvitterer med 4 røde hjerter.

En lang række danske kendisser har også lykønsket Simon Emil Ammitzbøll. Erhvervsmanden Asger Aamund vælger at citere den tidligere danske statsminister Jens Otto Krag (S) for den berømte sætning: »Man har et standpunkt, til man tager et nyt«.

For ti måneder siden mistede Simon Emil Ammitzbøll (39) sin mand Henning Olsen til kræften efter et længere sygdomsforløb. De to havde mødt hinanden i 1998 på en bøssebar i København, og fra den dag var Simon Emil Ammitzbøll ikke i tvivl om, at han var til mænd.

Simon Emil Ammitzbøll (th.) sammen med Henning Olsen, der døde 19. august 2016.
Simon Emil Ammitzbøll (th.) sammen med Henning Olsen, der døde 19. august 2016. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Han havde haft pigekærester, men efter gymnasiet blev det mere og mere klart for ham, at han følte sig mere tiltrukket af mænd. Nu er der så en ganske særlig ung kvinde, der har fået ham omvendt, nemlig Kristine Bille (34), som han har kendt gennem 15 år.

»Jeg tror ikke, det er så kompliceret for mig, som det kan være for andre. Fordi det er forelskelsen og kærligheden, som er i centrum. Det kan godt være, at nogen vil dele den slags op i kasser, men så beklager jeg, at jeg ikke er så 'Kvadratisk. Praktisk. God', som en Ritter Sport chokolade,« siger Simon Emil Ammizbøll.

Han ved godt, at nyheden fra hjemmefronten vil være overraskende for mange. Men parret er nu så sikre på deres følelser, at de vælger at være åbne om deres forhold.