3.220.000 kroner.

Så meget har det kostet de københavnske skatteydere at undersøge tidligere overborgmester Frank Jensens grænseoverskridende adfærd.

Det skriver Jyllands-Posten, der i oktober udgav flere artikler, som endte med, at Frank Jensen trak sig fra overborgmesterposten i København Kommune.

Jyllands-Posten kunne fortælle, at to kvinder havde oplevet grænseoverskridende opførsel fra overborgmesterens side.

Frank Jensen (S) på pressemødet hvor han meddeler sin tilbagetrækning som overborgmester i København mandag d 19. oktober.
Frank Jensen (S) på pressemødet hvor han meddeler sin tilbagetrækning som overborgmester i København mandag d 19. oktober. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Senere fulgte andre kvinder med lignende historie, og i B.T. fortalte Annette Heick om, hvordan Frank Jensen som nyudnævnt socialdemokratisk overborgmester, uopfordret slikkede hende i øret, da hun var vært for et arrangement, hvor Øresundbroen fyldte ti år i 2010.

Af Jyllands-Posten fremgår det, at advokatundersøgelsen i alt har fundet frem til 12 episoder, hvor Frank Jensen som daværende overborgmester er blevet beskyldt for krænkelser.

Og det er altså sket til den nette sum af 3.220.000 kroner.

Mere end dobbelt så meget som der var sat af i budgettet.

Københavns Kommune havde nemlig budgetteret med, at undersøgelsen skulle koste 1,5 millioner, men det er altså blevet en del dyrere.

Det er advokatfirmaet Kromann Reumert, der har stået for undersøgelsen, og de har ifølge Jyllands-Posten brugt 935 timer på den.

Det giver en timeløn på 3.443 kroner til advokaterne bag undersøgelsen.