Flere af folketingets partier forventer, at der søndag aften falder en aftale på plads om finansloven. Det erfarer B.T. fra flere partier uden for regeringen.

Finansministeriet har indkaldt partierne bilateralt til forhandlinger søndag aften.

Partierne skal således ikke forhandle samtidigt, men er blevet bedt om at stå standby hele aftenen.

B.T. har talt med adskillige partier, som forventer, en aftale falder på plads, men det er uvist, om aftalen kan præsenteres i aften allerede eller først mandag morgen.

Et enkelt parti forventer dog først en aftale i morgen.

Enhedslisten og Alternativet er ikke med i forhandlingerne om finansloven, da partierne har forladt forhandlingerne tidligere i forløbet.

For lige præcis en måned siden fremlagde SVM-regeringen sit eget bud på en finanslov under navnet »en ansvarlig vej frem«.

Finansminister Nicolai Wammen forklarede, at der var tale om en stram finanslov, selvom dansk økonomi stod »bomstærkt«.

Wammen kunne også præsentere en historisk lav forhandlingsreserve på blot 200 millioner, som reelt er de penge, som der er at forhandle om mellem partierne.

Regeringen forklarede i marts, at en stram finanslov ville bremse den stigende inflation.

»Vi vil ikke føre en politik, der puster til inflation,« forklarede finansminister Nicolai Wammen til pressemøde 23. marts.

En del af regeringens finanslovsforslag er blandt andet en akutpakke til sundhedsvæsenet, så ventetiderne nedbringes. Ventelisterne skal være på normalt niveau i forhold til tiden, inden covidpandemien ramte Danmark.

Derudover vil regeringen videreføre en flerårsaftale for domstolenes økonomi. I forslaget afsættes 185 millioner kroner til at nedbringe de meget lange ventetider hos de danske domstole. En sag, som B.T. har beskrevet indgående.

Finansloven plejer i øvrigt at falde på plads sent på året, men er blevet forsinket grundet folketingsvalget 1. november.

Hør B.T.s politiske podcast Slottet & Sumpen her, eller hvor du plejer at lytte podcast: