De nuværende restriktioner som følge af covid-19 bliver forlænget til 28. februar.

Det erfarer B.T. fra flere kilder.

Folketingets partiledere deltager torsdag eftermiddag i et møde med sundhedsminister Magnus Heunicke og justitsminister Nick Hækkerup, der orienterer om coronatiltagene.

Den helt store nedlukning, som borgerne har været underlagt siden julen, var sat til at udløbe 7. februar. Men den ser altså nu ud til at blive forlænget.

Det vil sige, at lukning af butikker, restauranter, gymnasier og liberale erhverv skal holde lukkes hele vinteren. Også forsamlingsforbuddet på fem personer ser ud til at gælde indtil 28. februar.

B.T. erfarer dog, at eksperterne i den såkaldte referencegruppe er sat til at lave beregninger på, om de små klasser kan åbne tidligere end 28. februar. De små klasser er 0. til 4. klasse.

Det er fortsat den britiske mutation, der giver anledning til bekymring hos regeringen og myndighederne.

Den britiske variant udgør nu hvert syvende nye smittetilfælde. I uge 3 var den britiske variant i 13,5 procent af de positive prøver. Ugen før var tallet 7,4 procent, viser en ny rapport fra SSI.

Der er indkaldt til pressemøde klokken 18 i Statsministeriet, hvor forlængelsen af restriktionerne forventes at blive præsenteret.

Opdateres …