Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Epidemikommissionen indstiller nu til S-regeringen, at alle større sociale arrangementer- herunder julefrokoster - bør aflyses omgående.

Det bekræfter flere kilder over for B.T.

Ifølge TV 2 vil Epidemikommissionen desuden gøre det meget svært at samles i sociale sammenhænge ved at indføre et forsamlingsloft på indendørs begivenheder på højest 50 stående personer. Det har B.T. senere fået bekræftet af en kilde.

Derudover erfarer B.T. fra flere kilder, at kommissionen indstiller til en række andre restriktioner for at begrænse smitten i samfundet.

Det gælder blandt andet en lukning af nattelivet, lukning af indendørs og udendørs serveringssteder efter midnat og et forbud mod salg af alkohol fra klokken 24 til 05.

Epidemikommissionen anbefaler også, at alle skoleelever grundskolen sendes på skoleferie allerede 15. december.

Desuden har der været en overvejelse om, hvorvidt man også skal opfordre til, at så mange så muligt arbejder hjemmefra året ud, fortæller kilder til B.T.

Det foreslås, at de nye restriktioner skal træde i kraft fra 10. december klokken 16, bortset fra hjemsendelsen af skoleelever, som først træder i kraft på onsdag.

Statsminister Mette Frederiksen (S) og direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm taler med pressen efter at have besøgt covid-19-vaccinationsstedet i det gamle billetkontor på Københavns Hovedbanegård, fredag den 3. december 2021. Statsministeren og Søren Brostrøm får en rundvisning på det nyåbnede vaccinationssted bl.a. i anledning, af at myndighederne har opfordret danskerne til at få det tredje stik imod coronavirus.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)
Statsminister Mette Frederiksen (S) og direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm taler med pressen efter at have besøgt covid-19-vaccinationsstedet i det gamle billetkontor på Københavns Hovedbanegård, fredag den 3. december 2021. Statsministeren og Søren Brostrøm får en rundvisning på det nyåbnede vaccinationssted bl.a. i anledning, af at myndighederne har opfordret danskerne til at få det tredje stik imod coronavirus.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) Foto: Philip Davali
Vis mere

Kommissionen har afleveret sin indstilling til regeringen, som dog skal have et flertal i Epidemiudvalget bag sig, før nye restriktioner kan blive til virkelighed.

Det vil sige, at hvis et flertal af partierne ikke stemmer for de enkelte restriktioner, så bliver de ikke til noget.

Statsminister Mette Frederiksen skrev tirsdag på Facebook, at der er behov for nye restriktioner efter kraftige udbrud af den nye variant omikron.

Hun har indkaldt til pressemøde i Statsministeriet i aften klokken 18:30.

Den aggressive coronavariant omikron har på få dage spredt sig progressivt i Danmark.

I slutningen af sidste uge kunne antallet af positive omikron-tilfælde i Danmark tælles på to hænder. I går var antallet steget til 398.

Det fik sundhedsmyndighederne til at erkende blankt, at Danmark ikke kan inddæmme omikronvarianten. Den vil sprede sig og på et tidspunkt blive dominerende i Danmark.

»Min anbefaling er, at vi kigger på yderligere tiltag givet den situation vi står i nu. Der ligger en erkendelse af, at det vi gør nu, nok ikke er tilstrækkeligt,« sagde Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, tirsdag.

Mens det efterhånden står klart, at omikron er mere smitsom end deltavarianten, ved vi stadig ikke, om effekten fra vaccinerne reagere dårligere på den nye variant.

»Vi ved ikke, i hvilket omfang vaccinerne vil virke imod Omikron,« sagde Søren Brostrøm.

Andre læser også