Hun er i øjeblikket i sundheds- og omsorgsborgmester, men står det til Sisse Marie Welling, sidder hun i fremtiden på en anden borgmesterpost.

SF-profilen fortæller nu til Politiken, at hvis muligheden byder sig, vil hun nappe børne- og ungdomsborgmesterposten fra Socialdemokratiet.

»Det er vigtigt for københavnerne at vide, hvor SF står. Vi er børneparti. Vi har fået gennemført minimumsnormeringer, men vi skal så meget mere end det.«

»Jeg vil gerne være garant for, at de føres ordentligt ud i livet, så det kan mærkes hos alle børn i København hver eneste dag,« siger Sisse Marie Welling til Politiken.

Det er på landsplan vedtaget, at minimumsnormeringer i dagsinstitutionerne skal føres ud i livet, men i København har man sat penge af til, at det kan træde i kraft allerede fra næste år.

I øjeblikket sidder socialdemokraten Jesper Christensen på børne- og ungdomsborgmesterposten. Han byder konkurrencen velkommen.

»Det er helt forståeligt og dejligt, at mange partier gerne vil have ansvaret for byens børn og unge. Jeg er også selv enormt glad for dette store og vigtige tillidshverv. Men i sidste ende er det op til københavnerne at afgøre, hvilke partier der står stærkest.«

»Meget af det, sundhedsborgmesteren nævner, er allerede vedtaget og ved at blive ført ud i livet, for eksempel byggeri af mindre institutioner. Jeg er rigtig stolt af, at vi i min borgmestertid har investeret massivt i byens børn og unge,« siger Jesper Christensen til B.T.

Efter kommunalvalget i 2017 fik Socialdemokratiet posten med tredjevalget efter konstitueringsaftalen på Rådhuset, hvor borgmesterposterne blev forhandlet og fordelt.

SF blev med 8,3 procent det femtestørste parti ved 2017-valget og blev tildelt det syvende og sidste borgmestervalg, hvilket altså var sundheds- og omsorgsborgmesterposten.

Sisse Marie Welling og SF skal derfor formentlig øge deres stemmeandel markant for at få deres ønske opfyldt.

Og der bliver efter alt at dømme kamp om stemmerne blandt de rød-grønne partier i København, hvor det ifølge flere meningsmålinger ser ud til, at Alternativet mister størstedelen af deres 31.553 stemmer ved det kommende kommunalvalg.

I 2017 rakte det til 10,5 procent og fjerdevalget i borgmesterfordelingen.

Hvor Alternativets mistede stemmer ender henne, kan dermed have afgørende betydning for fordelingen af de syv borgmesterposter i København.

Enhedslisten og Alternativet blev i forbindelse med borgmesterfordelingen kritiseret for deres borgmestervalg. Enhedslisten fik med Ninna Hedeager Olsen Teknik- og miljøborgmesterposten og den nu tidligere Alternativet-profil Niko Grünfeld blev Kultur- og fritidsborgmester.

Dermed overlod man en anden vigtig post, Beskæftigelses- Integrationsborgmesterposten til Venstre og Cecilie Lonning-Skovgaard.