Først den ene vej og så den anden vej.

Alternativet har været et noget ubeslutsomt parti, når det kommer til kravet om en uvildig advokatvurdering af minksagen.

Men nu har det grønne parti endelig besluttet sig, skriver både politisk ordfører for partiet Torsten Gejl og nyvalgt folketingsmedlem Christina Olumenko i et debatindlæg hos Altinget onsdag aften.

»Vi er nået frem til, at vi fortsat støtter en advokatvurdering, ligesom vi gjorde før folketingsvalget. En advokatvurdering er nemlig vigtig for tilliden til demokratiet og borgernes oplevelse af, at de politiske beslutninger er legitime.«

Udmeldingen kommer efter en længere betænkningsperiode hos partiet, hvor de har »læst kommissionsrapporten, diskuteret argumenter og talt med eksperter« – men også efter knap tre kovendinger.

Alternativet gik nemlig til valg på at kræve en uvildig advokatvurdering af minksagen, men dagen efter trak partiets leder, Franciska Rosenkilde, i land. Et par dage, og en storm af beskyldninger om løftebrud senere, måtte hun dog trække beslutningen om at droppe advokatvurderingen tilbage.

9. november tog tre uafhængige professorer så sagen i egen hånd og kom med en vurdering, der viste, at Mette Frederiksen (S) ikke ville kunne blive dømt i en rigsretssag.

Og så var den gal igen. Alternativet måtte trække deres krav halvt i land, mens de ville genoverveje deres endelige beslutning.

Men nu er partiet altså sikre. Igen.