SÅDAN!

Find bare guld-outfittet frem, for Danmarks tredje guldmedalje ved legene i Tokyo er en realitet.

Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv satte nemlig alle konkurrenter til vægs, da duoen lørdag hentede guld i parløb på velodromen i den japanske hovedstad.

Som forsvarende verdensmestre levede de to danske stjerner op til deres store favoritværdighed, da de efter 200 omgange og i forholdsvis sikker stil sikrede det fineste metal til Danmark.

Foto: ODD ANDERSEN
Vis mere

Og dermed sikrede Norman/Mørkøv-konstellationen Danmarks anden medalje på blot to dage i banecykling, da Julie Leth og Amalie Dideriksen fredag overraskende hentede sølv i kvindernes parløb.

Her sluttede de to danskere med 43 point, mens både Storbritannien og Frankrig måtte nøjes med tre point færre samt henholdsvis sølv og bronze.

Det er femte gang i karrieren, Lasse Norman Hansen tager metal ved et OL, og fynboen rykker dermed op på en delt førsteplads på listen over danske atleter med flest medaljer i OL-sammenhæng.

Lørdagens guldmedalje var i øvrigt den tredje rød-hvide af den fineste slags ved OL i Tokyo.

Og dermed er Danmark oppe på 10 medaljer ved legene, inden håndboldherrerne senere lørdag spiller finale mod Frankrig og dermed allerede har sikret den 11. medalje.