Coronavirussen fortsætter med at skabe tvivl om OL i den japanske millionby Tokyo.

Nu er det et højtstående medlem af Japans regeringsparti, der puster til ilden om en aflysning af sommerens store sportsbegivenhed.

Ifølge Toshihiro Nikai er det nemlig fortsat en mulighed at aflyse OL helt, hvis situationen i landet forværres.

»Vi er nødt til at træffe en beslutning på baggrund af situationen på det tidspunkt. Vi er nødt til at aflyse uden tøven, hvis det ikke længere er muligt,« siger Nikaii, der er vicepartileder i regeringspartiet Det Liberaldemokratiske Parti (LPD), i et interview med tv-stationen TBS ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Efter planen er der OL i Tokyo til sommer.
Efter planen er der OL i Tokyo til sommer. Foto: CHARLY TRIBALLEAU
Vis mere

Selvom politikeren ikke er klar til at aflyse OL nu, så står hans udtalelser i kontrast til de ord, der er kommet fra Japans regering, de japanske OL-arrangører og den internationale olympiske komité, IOC.

De har i samlet front insisteret på, at det udskudte OL vil blive sat i gang 23. juli som planlagt.

Men virussen buldrer fortsat derudad i store dele af verden, og i Japan har eksperter også advaret om, at landet er gået ind i den fjerde bølge af coronavirus, der er drevet af forskellige mutationer.

Japan har generelt været hårdt ramt af den frygtede virus de seneste mange måneder, og landet har erklæret undtagelsestilstand to gange, siden covid-19 brød ud.

OL i Tokyo skulle oprindeligt være afviklet sidste år, men blev udskudt på grund af coronapandemien.
OL i Tokyo skulle oprindeligt være afviklet sidste år, men blev udskudt på grund af coronapandemien.
Vis mere

I sidste uge sagde myndighederne i storbyen Osaka nej til at fragte den olympiske flamme igennem byen på grund af den hurtige spredning af nye virusvarianter.

Toshihiro Nikais bekymrende melding kommer blot dagen efter, at arrangørerne kunne begynde 100 dages nedtælling til åbningsceremonien. Her oplyste man, at man garanterede en 'sikker' begivenhed, hvor omkring 14.500 atleter og tusindvis af medier og sponsorer vil deltage.

I marts meddelte OL-arrangørerne, at udenlandske tilskuere på grund af coronapandemien ikke får adgang til legene. Beslutningen blev taget for at reducere smitterisikoen og for at forhindre, at udenlandske fans bringer andre varianter af coronavirussen ind i Japan.

Over 9.000 er døde med coronavirus i Japan, der har haft over 500.000 smittetilfælde.

OL begynder 23. juli og varer til 8. august.