Orlando Magic-spilleren Jonathan Isaac blev den første spiller, der ikke valgte at knæle under nationalmelodien, efter NBA er startet op igen.

Indtil videre har samtlige spillere og hold ellers valgt at støtte Black Lives Matter-bevægelsen ved at knæe og have støttetrøjer på. Men i fredagens opgør mellem Orlando Magic og Brooklyn Nets stod én enkelt spiller op uden trøje.

Jonathan Isaacs beslutning skabte undren på sociale medier.

Blandt andet var Lakers-spilleren Jared Dudley uenig.

»Enhver person har ret til sin egen mening, men jeg er uenig med ham. Især fordi jeg selv er en kristen mand. Bevægelsen har meget lidt at gøre med religion, men mere med lighed, politivold og social ulighed for sorte. Sammen er vi stærkest,« skrev han på Twitter.

Ifølge Isaac var det netop på grund af religion, at han valgte at stå.

»For mig støtter man sorte liv via gospel. Alle liv er støttet via gospel. Vi gør alle ting, der er forkerte, og nogle gange kommer det til et punkt, hvor vi peger fingre af, hvem der har det værst. Eller hvis fejl bliver set. Jeg føler, at biblen fortæller os, at vi alle er utilstrækkelige i Guds øjne. Det vil hjælpe os tættere sammen og komme forbi hudfarven. Og komme forbi alt, der er på overflanden og som ikke går i hjerterne på mænd og kvinder,« siger Isaac ifølge CNN om sin beslutning.

July 31, 2020; Lake Buena Vista, USA; Brooklyn Nets' Garrett Temple (17) dribbles as Orlando Magic's Jonathan Isaac (1) defends during the first half of an NBA basketball game. Mandatory Credit: Ashley Landis/Pool Photo via USA TODAY Sports
July 31, 2020; Lake Buena Vista, USA; Brooklyn Nets' Garrett Temple (17) dribbles as Orlando Magic's Jonathan Isaac (1) defends during the first half of an NBA basketball game. Mandatory Credit: Ashley Landis/Pool Photo via USA TODAY Sports Foto: Ashley Landis
Vis mere

Flere har påpeget, at Isaacs forklaring er vrøvl. Blandt andet Yahoo Sports' Vincent Goodwill.

»På en måde udførte han en reel protest, og hvis hans forklaring ikke havde været det vrøvl, han fremførte, kunne det have blevet hyldet,« skriver han.

Også San Antonio Spurs' legendariske træner Gregg Popovich valgte at stå op, men det er blevet modtaget med mere ro, da han gang på gang har udtalt sin store støtte til bevægelsen og har italesat den sociale ulighed i USA.

»Jeg vil foretrække at holde det for mig selv. Alle har en personlig beslutning af træffe. Dér har ligaen været rigtig god omkring det. Alle har friheden til at reagere, som de vil. Uanset mine bevæggrunde reagerede jeg, som jeg gerne ville, siger han ifølge Yahoo Sports om beslutningen om at stå op.