Rugbystjernen Israel Folau er fortid på det australske rugbyhold New South Wales Waratahs og for det australske landshold.

Australieren har pludselig fået sin kontrakt anulleret af det australske rugbyforbund.

Det sker efter, at Folau lagde et kontroversielt billede op på sin instagram, som blandt andet siger, at helvede venter forude for homoseksuelle, alkoholikere og løgnere.

Og det er det budskab, som har fået ham i fedtefadet. For det bryder med det australske rugbyforbunds værdier, skriver news.com.au.

Det var et uafhængigt panel af tre personer, som så sig nødsaget til at rive Folaus kontrakt over, som angiveligt var fire millioner værd.

Rugbyspilleren mistede samtidig en sponsoraftale med sportsfirmaet Asics.

»Vi ønsker at sende et klart budskab til alle rugbyfans om, at vi er nødt til at stå fast på vores værdier,« fastslår Raelene Castle, som er formand for det australske rugbyforbund.

Rugbyforbundet har ikke været i kontakt med Folau siden den drastiske afgørelse, og man afventer fortsat, om han accepterer eller anker dommen.

Folau blev opdraget som mormon, men har som voksen valgt i stedet at tilslutte sig en anden trosretning. Han har tidligere sagt, at hans forhold til gud er grunden til, at han har høstet så stor succes i sin karriere.

»Forløbet har været virkelig udfordrende for mig, men det har også været opmuntrende at se, hvad Gud vil med mig,« siger Folau efter dommen.

Den 30-årige center-spiller, som nåede at spille 69 kampe for Waratahs og er nu fri til at spille for hvilken som helst anden klub.

Reportere siger dog, at den tidligere NRL og AFL stjerne formentligt er tvunget til at kigge på klubber i udlandet, hvis han vil fortsætte sin karriere på grønsværen. Han har tidligere spillet for de australske hold Melbourne Storm og Brisbane Broncos.