Der var tæt tåge i området, da Kobe Bryant og otte andre personer styrtede ned i en helikopter i Calabasas, Los Angeles.

Faktisk var det så slemt, at byens politihelikoptere havde fået et forbud mod at flyve.

Det oplyser politiets talsmand, Josh Rubenstein, til LA Times.

»Vejrsituationen opfyldte ikke vores minimumsstandarder for flyvning. Tågen var nok til, at vi ikke fløj,« fortæller han.

Billede fra ulykkestedet i Calabasas, Los Angeles.
Billede fra ulykkestedet i Calabasas, Los Angeles. Foto: DAVID MCNEW
Vis mere

Los Angeles Police Departments minimumskrav for at flyve er to miles svarende til 3,2 kilometer i sigtbarhed og 244 meters afstand til skyerne.

Det lokale politi LA County Sheriff's Department havde en lignende vurdering af tågen og havde således ingen helikoptere i luften søndag formiddag – 'grundlæggende på grund af vejret,' forklarer sheriff Alex Villanueva.

Det stemmer godt overens med forklaringen fra vidnet Scott Daehlin, der var en af dem, der ringede til politiet, efter han hørte braget.

»En lokal borger, som har boet her i 17 år, sagde, at han aldrig havde set tågen eller de lavthængende skyer været så tyk før,« fortæller den 61-årige mand til People.

CNNs meteorolog Michael Guy fortæller også, hvordan der var 'ekstremt dårlig sigtbarhed'.

»Luftfugtigheden var på 100 procent, hvilket betyder, at luften var som suppe, tilføjer han.

Lige nu efterforskes ulykken af luftfarts- og transportmyndigheden med assistance fra FBI.

Men processen kan tage op til flere uger. Det forklarede sherif Alex Villanueva på søndagens pressemøde.

Foto: MARK RALSTON
Vis mere

Her kaldte han også ulykkesstedet for et 'logistisk mareridt'. Det kan du læse mere om her.

Ofrene er endnu ikke blevet identificeret af myndighederne, men flere andre har været ude at bekræfte, hvem der er blandt de omkomne.

Ud over Kobe Bryant og hans 13-årige datter Gianna er fire andre blevet identificeret. Dermed mangler der fortsat at blive sat navn på tre personer – to passagerer og piloten.

Ifølge Reuters var helikopteren på vej til Mamba Sports Academy i Thousand Oaks i Californien. Her skulle legenden træne datterens hold i en turnering søndag.

Kobe Bryant blev 41 år gammel.