Alverdens sportsfolk har stået i kø for at hylde Kobe Bryant, der søndag aften dansk tid omkom i et helikopterulykke i Californien sammen med otte andre personer herunder hans 13-årige datter.

Blandt dem er den australske tennisspiller Nick Kyrgios, der hyldede stjernen på en helt særlig måde, da han gik ind til Australian Open-opgøret mod Rafael Nadal iført en Lakers-trøje.

Nick Kyrgios trådte ind på banen tydeligt påvirket, mens han tog sin hånd op til ansigtet for at fjerne tårerne.

Tennisstjernen valgte herefter at varme op i trøjen, der naturligvis havde 'Bryant' stående bagpå.

En rørt Nick Kyrgios træder ind på Rod Laver Arena før sin fjerderundekamp mod Rafael Nadal.
En rørt Nick Kyrgios træder ind på Rod Laver Arena før sin fjerderundekamp mod Rafael Nadal. Foto: SAEED KHAN
Vis mere

Nick Kyrgios er selv stor NBA-fan, hvor han til daglig holder med Boston Celtics – Los Angeles Lakers største rival.

Men det forhindrede altså ikke australieren i at bære den gule Lakers-trøje som en hyldest til legenden, der gik bort i en alder af 41 år.

Kyrgios var dog langtfra den eneste tennisspiller, der har hyldet en af sportens største navne overhovedet. Blandt dem er også Novak Djokovic, der endda havde et nært forhold til Los Angeles Lakers-ikonet.

Basketball-stjernen var blandt andet en stor støtte for den serbiske tennisspiller, da han gik igennem en spillemæssig hård periode på grund af en skade.

Foto: DAVE HUNT
Vis mere

I et opslag på Instagram hylder Djokovic derfor også den mand, som han kalder for sin ven og mentor.

»Mit hjerte sørger virkelig over nyhederne i dag. Kobe var en stor mentor og og ven. Der er ikke nok ord til at udtrykke min dybeste medfølelse med Bryant-familien og enhver familie, der lider på grund af denne tragedie,« starter han et længere opslag til ære for legenden.

Ud over Kobe Bryant og hans 13-årige datter, Gianna, er fire andre omkomne blevet identificeret. Dermed mangler der fortsat at blive sat navn på tre personer – to passagerer og piloten.

Det var dog ikke Nick Kyrgios, men den spanske verdensetter, Rafael Nadal, der mandag spillede sig videre til kvartfinalen i Australian Open. Han vandt opgøret over Nick Kyrgios med 6-3, 3-6, 7-6, 7-6.

Kobe Bryant efterlader sig konen Vanessa samt tre døtre.