Lyt til artiklen

Mads Burnell bliver i MMA-kredse kaldt ‘The Submachine’.

Normalt er det ham, der fanger modstanderne i en ubehagelig strangulering, der tvinger dem til at klappe febrilsk og give op for ikke at besvime foran tusindvis af mennesker.

Men i aften var rollerne byttet rundt i Liverpool.

Den 24-årige MMA-fighter, som af mange regnes for at være en af de største talenter i Danmark, røg selv i fælden og blev fanget i en såkaldt ‘front choke’, der fik størstedelen af de omkring 8.500 tilskuere til at bryde ud i vild jubel i Echo Arena.

Du kan se afslutningen på kampen i videoen foroven.

Inden da havde Mads Burnell domineret størstedelen af kampen med sin brydning, boksning og jiu-jitsu og var godt på vej til at vinde sikkert på point i 3. omgang.

Ja, selv den engelske tv-kommentator kaldte sejren til sin landsmand ‘for årets comeback’. Den engelske fighter Arnold Allen storjublede i buret, alt imens Mads Burnell gik rundt og nikkede anerkendende af det utrolige comeback, der lige var sket.

»Det var ikke en svær kamp. Den kamp var nem. Jeg fuckede det bare op. Jeg er ikke skuffet. Jeg gav ham en røvfuld. Jeg tog ham ned og slog ham, men det endte bare med, at jeg blev choket (stranguleret, red.) Det sker,« sagde Mads Burnell umiddelbart efter kampen.

Mads Burnell blev midtvejs i tredje omgang fanget i en strangulering, der gjorde, at han tabte den vigtige kamp til engelske Arnold Allen til UFC i Liverpool.
Mads Burnell blev midtvejs i tredje omgang fanget i en strangulering, der gjorde, at han tabte den vigtige kamp til engelske Arnold Allen til UFC i Liverpool. Foto: Martin Rickett
Vis mere

Mads Burnell har dermed tabt sin anden UFC-kamp efter at være kommet tilbage på sporet i starten af året med sin første sejr i verdens største MMA-organisation.

Men det tager han ikke så tungt, selvom han nu har ryggen mod muren.

»I taler om det, som om der er sket et mord. Jeg har det fint. Jeg er stolt af min præstation. Den var skidegod. Jeg fik ham til at ligne et fjols, indtil han fangede mig. Jeg kontrollerede min præstation, men jeg kan ikke kontrollere resultatet,« sagde Mads til BT's udsendte, der mødte ham på hotellet efter kampen.

Alle tre sidedommere havde Mads Burnell foran på point som vinder af de to første omgange. Det var måske også årsagen til, at UFC-præsident, Dana White, efter kampen sagde, at Mads Burnell vil få endnu en chance i UFC - selvom han blot har vundet en ud af sine tre første kampe i den absolutte elite.

»Nej, (han er ikke færdig i UFC, red.) Han så god ud i aften. Han blev fanget. Det sker i denne sport. Han så god ud,« sagde Dana White til BT ved pressemødet.

Du kan i videoen forneden se et interview med Mads Burnell inden kampen.

 

Ordene faldt naturligvis i god jord hos Mads Burnell selv, der ikke kunne være mere enig med sin promotor.

»I boksning er der en illussion om, at man skal være ubesejret. Men en rigtig kriger er en, der tager sine nederlag med hagen oppe og brystet fremme. Og så bliver man ved med at komme fremad,« sagde Mads Burnell.

Lige nu står den på at hygge med holdkammeraterne. Men det bliver ikke længe, fordi ambitionerne om at komme langt i UFC er stadig lige så store som før.

»Jeg skal drikke et par øl med mit hold, som tog herhen med mig. Jeg er glad for de her drenge, som er med mig, og jeg vil gå direkte tilbage til træningslokalet. Jeg vil arbejde hårdt, og så kommer jeg til at slå alle til EM i jiu-jitsu, og så går jeg tilbage til UFC og vinder næste gang,« sagde Mads Burnell.

Turen var finansieret af Viaplay.