En både opsigtsvækkende, men også foruroligende retssag kan være på vej i USA.

Her vil afdøde Kobe Bryants hustru, Vanessa Bryant, sagsøge flere politi- og brandfolk for ulovligt at have taget og delt fotos af basketstjernens døde krop fra vraget af den helikopter, som han og otte andre styrtede ned med 26. januar 2020.

Det skriver avisen LA Times.

Vanessa Bryant har således indgivet sagen for de amerikanske domstole, hvor i alt fire politi- og brandmænd står anklaget i sagen.

I retssagen søger Vanessa Bryant erstatning for uagtsomhed og for grov krænkelse af privatlivets fred, da de omtalte billeder af Kobe Bryants lig samt af den afdødes datter Gianna intet havde med efterforskningen af ulykken at gøre.

Alligevel blev de delt flittigt internt hos politiet og blandt brandfolk i dagene efter tragedien.

En af anklagerne går eksempelvis på, at en betjent skulle have vist billederne af Kobe Bryant til en bartender og en anden gæst på en lokal bar i nærområdet.

Vanessa Laine Bryant sagsøger flere politi og brandfolk. (REUTERS/Lucy Nicholson)
Vanessa Laine Bryant sagsøger flere politi og brandfolk. (REUTERS/Lucy Nicholson) Foto: LUCY NICHOLSON
Vis mere

Billederne skulle være blevet delt via private telefoner og omfatter også billeder af de andre omkomne i ulykken, som var både børn og voksne fra datterens basketballhold.

Vanessa Bryant står i disse dage frem med en række af sager, som hun ønsker at gøre op med. Således langede hun i weekenden ud efter flere kendte for upassende udmeldinger på sociale medier i dagene efter den tragiske ulykke.

Dengang skrev Hollywood-stjernen Evan Rachel Wood følgende på Twitter.

'Det, der er sket, er tragisk. Jeg er hjerteknust på vegne af Kobes familie. Han var en sportshelt. Han var også en voldtægtsmand. Og alle disse sandheder kan godt eksistere på samme tid,' skrev skuespillerinden et par timer efter Bryants død.

Det er mere end et år siden, at Evan Rachel Wood postede sit tweet – og nu reagerer Vanessa Bryant.

'Dit falske, ufølsomme, ærekrænkende og bagvaskende tweet fra 26. januar 2020 er modbydeligt og foruroligende for at sige det mildt.'

Det kan du læse mere om her.