Lyt til artiklen

Rasmine Laudrup har fra 1. januar 2020 indgået et samarbejde med OL-håbet Cathrine Dufour.

»Det er en vild mulighed, jeg har fået.«

Det siger Rasmine Laudrup til B.T. om samarbejdet, der formel er med Dufour Dressage.

Samarbejdet går ud på, at Rasmine Laudrup har fået mulighed for at starte sit eget afsnit med springheste hos Dufour Dressage, og Cathrine Dufour skal hjælpe til på dressur-siden:

Cathrine Dufour under OL i Rio 2016.
Cathrine Dufour under OL i Rio 2016. Foto: TONY GENTILE
Vis mere

»Cathrine er en af mine rigtig gode veninder, og hun er en af de bedste, vi har i Danmark til dressur. Hun har rigtig meget erfaring, fordi hun selv har startet virksomhed, og har bygget det op sammen med sin familie fra bunden, og der er så meget, hun kan lære mig,« siget Rasmine Laudrup, der er datter af fodboldlegenden Brian Laudrup og hustruen Mette:

»Hun kan hjælpe mig med at uddanne hestene til at blive helt sindssygt gode til dressur, hvilket er det, jeg lidt mangler, fordi jeg er springryttter. Det kommer til at blive et rigitg godt samarbejde, håber jeg.«

Rasmine Laudrup har længe gået og leget med tanken om, at hun vil starte noget op på egen hånd:

»Det er nogle tanker, jeg er gået med i lang tid, fordi jeg har lidt min egen måde at gøre tingene på. Jeg har været ude i nogle stalde for at få noget erfaring, men jeg har i sidste ende allerhelst gerne ville gøre tingene selv. Nu har jeg fundet Cathrine, som bare er helt enig i den måde, vi træner hestene på og den måde, vi gerne vil køre vores koncept på,« siger Rasmine Laudrup:

»Det skal bare køre som et mindre afsnit, hvor vi vil have kvalitetsheste, men vi vil også gerne henvende os til et mellemstadie, hvor vi ikke har heste til den allerhøjeste prisklasse, men heller i bunden. Så et mellemsegment.«

Hendes mange år i heste-miljøet og hendes efternavn har igennem årene givet hende gode kontakter.

»Jeg vil stadig gerne have mere erfaring, og det håber jeg, at jeg får her, og det er også derfor, at  jeg har knyttet en så stærk rytter som Cathrine. Men det er klart et godt springbræt, at jeg har været i miljøet. Og selvfølgelig har jeg et navn, folk lægger mærke til, det gør både, at man skal passe på med, hvad man gør. Men det gør også, at der kommer mere opmærksomhed omkring projektet, så det er bare dejligt, det skal man bruge positivt,« fortæller Rasmine Laudrup.

Rasmine Laudrup har tidligere boet i Tyskland, men det blev en kort fornøjelse. Nu er hun tilbage i Danmark, og har ikke planer om at forlade landet igen lige foreløbigt:

»Det her bliver endestationen, og jeg håber, at det kommer til at køre. Og jeg håber, at det bliver et virkelig langt samarbejde.«

»Så må vi se, om vi en dag bliver så store, at vi måske kan komme til udlandet og have et sted der, men det må fremtiden vise. Lige nu er vi lokaliseret i Roskilde, og det er her, jeg forhåbentligt skal være de næste mange år,« siger Rasmine Laudrup

I sidste uge tog Cathrine Dufour sejren ved Saab Top 10 (stævne for verdensranglistens top-10, red.). i Sverige, hvor Rasmine Laudrup var med op for at støtte veninden:

»Hun er simpelthen bare en stjerne, så det var fedt at se hende udleve sin drøm. At se hende fra sidelinjen som en god veninde, var helt fantastisk, så det var en rigtig god oplevelse,« siger den unge Laudrup.