Den store mindehøjtidelighed er først den 24. februar. Men fredag sagde venner og familier det sidste farvel til Kobe Bryant og datteren Gianna.

Det skete ved en privat ceremoni i Los Angeles, som blev holdt hemmelig for offentligheden.

Det skriver E! News, der har fået det bekræftet.

Begravelsen fandt sted små to uger efter det frygtelige helikopterstyrt i Calabasas, der kostede NBA-legenden, hans datter og syv andre livet.

Kobe Bryant og datteren Gianna fotograferet i 2009.
Kobe Bryant og datteren Gianna fotograferet i 2009. Foto: Hans Deryk
Vis mere

De to er blevet sted til hvile ved Pacific View Memorial Park i Corona Del Mar, der ligger i Californien.

»Vanessa og familien ønskede en privat begivenhed, så de kunne sørge over tabet. Begravelsen var ekstremt hård for dem alle, og det er stadig svært for dem at forstå, at de har mistet de to smukke sjæle,« siger en kilde til Entertainment Tonight.

Netop Kobe Bryants hustru, Vanessa Bryant, har flere gange givet udtryk for, at hun har svært ved at forstå det, der er sket. Det gjorde hun senest i et opslag på Instagram, hvor hun særligt satte ord på tabet af datteren Gianna, der gik under kælenavnet 'Gigi'.

»Hvorfor skal jeg kunne vågne op til en ny dag, når min lille pige ikke længere har den samme mulighed? Jeg er så vred,« skrev Vanessa Bryant blandt andet.

En masse blomster, trøjer og hilsener blev efter ulykken lagt ved Staples Center i Los Angeles. 
En masse blomster, trøjer og hilsener blev efter ulykken lagt ved Staples Center i Los Angeles.  Foto: ETIENNE LAURENT
Vis mere

Det var også hende, der på Instagram bekræftede, at den offentlige mindehøjtidelighed i Los Angeles bliver den 24. februar.

En dato, der ikke er tilfældigt valgt. For '24' var det trøjenummer, Kobe Bryant spillede i for Los Angeles Lakers, mens datteren Gianna spillede i nummer '2'.

Det bliver en dag, hvor mange fans får mulighed for at være med og sige det sidste farvel.

»Vi er en by, hvor vi tror på hinanden og tror på, der findes større end os selv. Vi vil gøre alt alt for at sikre, det (mindehøjtideligheden, red.) bliver gjort, så alle kan være med,« har byens borgmester, Eric Garcetti, tidligere fortalt.