Økonomidirektør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) Morten Olesen er fratrådt sin stilling, og samarbejdet er i fredags bragt til ophør med øjeblikkelig virkning.

Sådan skriver DIF i en kort pressemeddelelse.

Ifølge Politikens oplysninger sker det på grund af krænkende og grænseoverskridende adfærd.

B.T. har efterfølgende været i kontakt med DIFs formand, Niels Nygaard.

»Jeg kan ikke gå i detaljer med årsagen, men det sker på grund af upassende adfærd hos den pågældende medarbejder. Her har Morten Olesen ikke levet op til den adfærd, man må forvente af en direktør og en medarbejder i Danmarks Idrætsforbund.«

Hvordan er I blevet gjort bekendt med det?

»Vi har oven på den megen debat, der har været de seneste uger, spurgt medarbejderne, om der var problemer i DIF, og i den forbindelse har vi fået op til overfladen, at der har været situationer, hvor den pågældende medarbejder har udvist upassende adfærd.«

Når du siger upassende adfærd, hvad mener du så mere præcist?

»Det er en personalesag, og derfor kan jeg ikke gå dybere ind i det,« siger formanden til B.T.

Det er mindre end en måned siden, at DIF-direktør Morten Mølholm i Politiken gav udtryk for, at der findes sexisme inden for idrætten.

»Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi også har problemer med sexisme i idrætten, ligesom der er sexisme i alle mulige andre sektorer. Men jeg tror også, at der er stor forskel på kulturer i vores idrætsgrene. Jeg tror, at der er nogle miljøer, hvor sprogbrugen er hårdere end i andre,« sagde han i et interview bragt 19. september.

Morten Olesen tiltrådte i sommeren 2015 jobbet som økonomidirektør i DIF, efter han i en periode havde været konstitueret direktør sammen med Morten Mølholm.