Mark O. Madsen indstiller sin karriere som bryder. Nu vil han i stedet til tops i kampsporten Mixed Martial Arts (MMA), hvor man også må slå, sparke og strangulere.

Det fortæller den danske topbryder på et pressemøde tirsdag i København.

»Målet er en kæmpe kamp i UFC,« siger han på pressemødet.

»Han er ubetinget den bedste danske bryder i historien. Fire gange VM-sølv, VM-bronze, EM-bronze og senest OL-sølv. Der er ikke nogen tvivl. Han er den bedste gennem tiderne,« siger Palle Nielsen, der er formand for Danmarks Brydeforbund, til B.T.

Mark O. Madsen er dog ikke helt ukendt i MMA-sammenhæng. Han havde sin debut i 2013 og har vundet sine første tre professionelle kampe før tid - en på teknisk knockout og to på strangulering.

De sidste fem år har den danske topbryder vekslet mellem MMA og brydning. Men nu skal alt fokus rettes mod MMA, som er en hybridsport af mange forskellige kampstilarter, og hvor der er meget at lære endnu for danskeren.

Tidligere OL-sølvinder i brydning Mark O. Madsen træner og forbereder sig på sin tredje kamp i kampsporten MMA. Vis mere

Beslutningen efterlader et stort tomrum i dansk brydning, hvor Mark O. Madsen de senere år har været en solid frontfigur.

»Han er en stor ambassadør og tiltrækker en masse opmærksomhed både nationalt og internationalt. Det er en mand, der er omgærdet af stor respekt, og som de andre helst ikke vil møde,« siger Palle Nielsen og ønsker ham alt held og lykke på vegne af brydeforbundet:

»Alt efter OL 2016 har været en bonus for os. Det er en tid, som vi vidste ville komme. Uanset om det er MMA eller noget andet, så er han i sin karrieres efterår.«