Lyt til artiklen

Corona-krisen kradser i den grad i dansk idræt.

»Den økonomiske situation i mange klubber er kritisk. Så i øjeblikket forhandler vi med regeringen om nogle kompensationspakker i forhold til dem, der lider i disse dage og uger,« siger Danmarks Idrætsforbunds bestyrelsesformand, Niels Nygaard, til B.T.

Han håber, at man allerede inden for et par dage har landet en aftale.

»Vi ved, at der i en eller anden grad vil komme kompensation, men endnu kender vi hverken den nøjagtige størrelse eller sammensætning,« siger Niels Nygaard.

Niels Nygaard, bestyrelsesformand i Danmarks Idrætsforbund.
Niels Nygaard, bestyrelsesformand i Danmarks Idrætsforbund. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Han fortæller, at man i Danmarks Idrætsforbund primært er i kontakt med Erhvervsministeriet og Kulturministeriet.

»Samme dag, som regeringen for et par uger siden kom med sin første markante udmelding i corona-krisen, var der et møde i Kulturministeriet, hvor problematikken blev drøftet. Derefter har vi nærmest dagligt været i forbindelse med Erhvervsministeriet,« fortæller Niels Nygaard.

Lige nu har man i DIF mest fokus på dem, der i dansk idræt risikerer at gå konkurs.

»Det, der sker i øjeblikket, er så omfattende og så indgribende. Jeg håber og tror, at situationen forbedrer sig i løbet af tre, fire, fem uger, hvorefter vi fra slutningen af april kan kigge fremad igen. Men det har vi jo desværre langtfra nogen garanti for,« siger Niels Nygaard.

Niels Nygaard, bestyrelsesformand i Danmarks Idrætsforbund.
Niels Nygaard, bestyrelsesformand i Danmarks Idrætsforbund. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

På spørgsmålet om, hvorvidt han tror, at der er klubber, der bukker under, er han leveringsdygtig i dette svar:

»Der er en stor risiko for, at der er nogle, der ryger. Men kombinationen af, at der kommer en form for kompensation, og at klubbernes kreditorer viser sig at være ekstra langmodige, kan måske redde nogle.«

Niels Nygaard vurderer, at klubberne i ishockeysporten er de mest udsatte, hvorefter håndbold- og fodboldklubberne følger.

»Vi må erkende, at det er de tre største tilskueridrætter, der er hårdest ramt. Men der er også andre klubber og specialforbund, der er i knibe,« siger Niels Nygaard.

Niels Nygaard, bestyrelsesformand i Danmarks Idrætsforbund.
Niels Nygaard, bestyrelsesformand i Danmarks Idrætsforbund. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Han ærgrer sig over, at VM i taekwondo poomsae, der i maj skulle have været afviklet i Herning, netop er blevet aflyst.

»Lidt senere på foråret er der Thomas Cup og Uber Cup (badminton, red.) samt kampe ved fodbold-EM i Danmark. Lige nu er disse mesterskaber i skudlinjen, men vi håber naturligvis på, at aflysninger bliver undgået,« siger Niels Nygaard.

Onsdag afvikler den internationale olympiske komité, IOC, et møde om, hvorvidt der stadig er basis for, at sommerens olympiske lege kan blive afviklet i Tokyo.

»Hvad angår atleternes kvalifikationsmuligheder, har corona-krisen skabt masser af usikkerhedsmomenter. Indtil videre forholder vi os til, at sommer-OL afvikles efter planen. I så fald regner vi med at stille med omkring 110 deltagere. Men vi må indstille os på, at der kan være enkelte atleter, der taber en plads, mens andre måske vil vinde én, de egentlig havde afskrevet,« siger Niels Nygaard.